Kicker: Ailton'un Beşiktaş'a gitmesi hataydı

Güncelleme Tarihi:

Kicker: Ailtonun Beşiktaşa gitmesi hataydı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2006 15:47

Alman Spor Dergisi Kicker, Ailton'un geçen sezon FC Schalke 04'den Beşiktaş'a gitmesinin hatalı bir transfer olduğunu söyledi. Ailton'un, 187 gün sonra tekrar Almanya Birinci Ligi'ne (Bundesliga) geri döndüğü belirtilen haberde, Beşiktaş Teknik Direktörü Jean Tigana'nın, kendisini “yaşlı ve kilolu” olarak nitelediği ifade edildi.

Haberde, iyi başlayan, ancak daha sonra sorunlu bir hale gelen Beşiktaş macerasının, futbolcunun, Bundesliga'ya geri dönmesine neden olduğu vurgulanarak, “Bundesliga'da oynayan birçok futbolcu, yurt dışına transfer olduktan kısa bir süre sonra geri dönüyor. Matthias Sammer, 1992'de VfB Stuttgart'dan gittiği Inter Milan'dan kısa bir süre sonra geri döndü. Georg Koch ve Jens Lehmann'ın Hollanda ve İtalya'daki yurt dışı maceraları da kısa sürdü” denildi.

'TEK ŞUT ATTI ONDA DA BAŞARILI OLAMADI'

Alman spor basını, dün HSV Hamburg-1.FC Nürnberg maçında forma giyen Ailton'un performansını eleştirdi. Frankfurter Rundschau Gazetesi, Ailton'un çok kilolu olduğunu ve 1.FC Nürnberg maçında yaklaşık 24 kez ofsayda düştüğünü yazdı. Topla 23 kere buluştuğu belirtilen Ailton'un, bir kez gol için şut çekebildiği, ancak bunda da başarılı olamadığı ifade edildi.

Berlin'de yayınlanan BZ gazetesi ise Ailton'un Bundesliga'ya çok kötü bir dönüş yaptığını belirterek, Brezilyalı futbolcunun isteksiz oynadığının ve takımına gol kazandıramadığının altını çizdi. Ailton'un kilolu olduğu ve ağır hareket ettiği vurgulanarak, ilk maçında güven vermediği kaydedildi.

Bild gazetesi, Ailton'un, “İlk maçta herşey yapılmaz. Benim için herşey yeni ve zor. Takımla daha fazla idman yapmam gerekiyor. 2-3 maç sonra herşey daha iyi olur” açıklamasına yer verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!