KESK’ten Burdur'da iş bırakma eylemi

Güncelleme Tarihi:

KESK’ten Burdurda iş bırakma eylemi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2009 16:23

KAMU Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Burdur Şubeler Platformu üyeleri, geçen haftaki oturma eyleminin ardından bu kez de toplu iş sözleşmesi ve grev hakkı için 1 saatlik iş bırakma eylemi yaptı.

KESK Burdur Şubeler Platformu üyeleri, toplu iş sözleşmesi ve grev hakkı için bugün 11.00- 12.00 saatleri arasında Burdur Cumhuriyet Meydanı’nda toplanarak, 1 saat iş bırakma eylemi yaptı. İsteklerini dile getiren pankartlar taşıyarak, sloganlar atan KESK üyeleri basın açıklaması yaptı. Üyeler adına konuşan KESK’e bağlı Eğitim-Sen Burdur Şube Sekreteri Atilla Kabakçı, KESK olarak toplu iş sözleşmesi için ısrar ettiklerini ve toplu görüşme oyununa ortak olmayacaklarını söyledi. Toplu görüşmenin emekçilerin sorunlarını çözmeyeceğini savunan Kabakçı, şunları kaydetti:

“Emekçilerin sefaletten kurtulmalarının yolu, herkese onurlu bir yaşam, insanca bir ücret mücadelesinden geçer. Grevli toplu sözleşme hakkının hayata geçirilmesinden geçer. Grevli toplu sözleşme hakkı, sendika hakkının temelidir. Bu haklar birbirinden bağımsız düşünülemez. Buradan siyasi iktidara sesleniyoruz; Toplu sözleşme hakkımız vardır, siz gasp ediyorsunuz. Grev hakkımız vardır, siz yok sayıyorsunuz. Bugün bu hak gaspına, toplu görüşme hukuksuzluğuna ve emekçileri sefalete mahkum eden politikalarınıza karşı 1 saat iş bırakıyoruz. Bu uyarıya kulak verin, kamu emekçilerinin kararlı olduğunu görün. Çünkü bir kez daha söylüyoruz, toplu iş sözleşmesi yoksa grev var.”

Grup, basın açıklamasının ardından dağıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!