‘Kesintisiz’ sanat

Güncelleme Tarihi:

‘Kesintisiz’ sanat
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2001 16:50

Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi, geleceğin sanatçılarını yetiştirmek için 'her türlü imkanı' seferber ediyor. Fakülte 10 Ağustos'a kadar ön kayıtları kabul ediyor.

Haberin Devamı

Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Türkiye'deki 22 benzeri fakülte arasında 'farklı bir soluk' taşıyor. 1998'de kurulan Fakülte'nin Dekanı Prof. Dr. Mehmet Bayhan, geleceğin sanatçılarını yetiştirdiklerini söylüyor: ‘‘Öğrenci hangi malzemeye eğilim duyuyorsa onunla çalışmasını hedefliyoruz. Ne malzeme, ne de bölüm kısıtlaması yapıyoruz.‘‘

Temel sanat eğitimi yanında köklü sanat kültürünü de öğrencilerine vermeyi hedeflediklerini belirten Bayhan, ‘‘Seçmeli dersler yoluyla kendi yetenek ve ilgisini öğrencinin belirlemesini istiyoruz‘‘ diyor.

Bayhan, çağdaş sanatçıyı ise şöyle tanımlıyor:

‘‘Geçmiş sanat kültürünü bilecek, üretken ve yaratıcı olacak. Yabancı dil hazırlık sınıfında öğrendiği yabancı dille uluslararası ilişkiler kuracak, interneti kullanabilecek, dışarıdaki olaylara katılabilecek kişilik ve yetenekte...‘‘

Haberin Devamı

Gelecek yıl ilk mezunlarını verecek olan fakültede eğitim felsefesi şöyle anlatılıyor:

‘‘Sağlam temel sanat kültürü almış, geleneksel sanat yöntemleri ile çağdaş anlayışı ve teknolojiyi bütünleştirebilen, yaratıcılığı gelişmiş, uygulama kadar araştırma ve yöneticilik de yapacak elemanlar yetiştirmek.‘‘

Fakültede Sanat, İletişim Tasarımı ile Müzik ve Sahne Sanatları Bölümü yer alıyor.

PROGRAM VE BÖLÜMLER

Bileşik Sanatlar Programı: Geleneksel sanat yöntemleri ile çağdaş anlayışı birleştirebilen, araştırmacı elemanlar yetiştirmek.

Fotoğraf ve Video Bölümü: Fotoğraf ve video tekniklerini kullanarak belgeleme, iletişim, tanıtım, eğitim ve sanat gibi alanlarda görüntü üretimi ve aktarımı yapabilecek bireyler yetiştirmek.

Müzik Toplulukları Programı: Değişik müzik ortamlarında enstrüman ya da insan sesiyle bireysel ve toplu olarak müzik uygulamaları yapabilecek,  elemanlar yetiştirmek.

Dans Programı: Modern dans alanında incelikleri kavramış dans gelenek ve türlerinde uzmanlaşmış, koreografi sanatının özelliklerini incelemiş, dansı, koreograf ve eğitici, dans toplulukları yöneticisi olarak çalışabilecek elemanlar yetiştirmek.

Duysal Tasarım Bölümü: Ses ve zaman öğeleri kullanılarak yapılan sanat yaratıcılığının estetik, yapısal, toplumsal, tarihsel, teknolojik sorunlarına ilişkin bilgi ve beceriye sahip elemanlar yetiştirmek.

Haberin Devamı

Multimedia Programı: Yeni sayısal medya ortamında video ve interaktif bilgisayar ortamı multimedia iletişim teknolojileri, bilgi iletim sistemleri, yazı görüntü ve sesten oluşan düşünce ve bilginin etkin bir şekilde düzenleme ve sunuşunu yapabilecek elemanlar yetiştirme.

Sanat Yönetim Programı: Her türlü sanat ve tasarım ürününü değişik yöntemlerle düzenleme ve sunma, yönetme ve işletme bilgi ve becerilerine sahip elemanlar yetiştirmek.

ÖN KAYIT KOŞULLARI

16 Temmuz-10 Ağustos tarihleri arasında başvuruluyor. Başvururken şu belgelerin getirilmesi lazım: 2001 ÖSS Puan Belgesi'nin aslı ve fotokopisi (Dans Programı için 110, İletişim Tasarımı için 135, diğer programlar için 120 ÖSS Puanı), 2 adet vesikalık fotoğraf ve sınav gideri makbuzu. Adaylar en fazla 3 ayrı programa ön kayıt yaptırabiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!