’Keş’ arılar ya müdüre konarsa

Güncelleme Tarihi:

’Keş’ arılar ya müdüre konarsa
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2008 00:00

İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ata Özer’in "keş arı" projesi, Meclis’te günün konusu oldu. Vekiller projeyi, "Trajikomik, bilim ve akıl dışı" buldular. Meclis Başkanlığı’na uyuşturu-cuyla mücadele komisyonu kurulması için teklif veren, balıyla ünlü Bitlis’in AKP’li Milletvekili Vahit Kiler projeyi hayvan haklarına da aykırı buldu.

Vekillerin değerlendirmeleri şöyle:

Arılar yerine çocukları eğitsin

Mehmet Ekici (MHP): Böyle bir tespit metodunu duymamıştım. Allah hepimizin akıl sağlığını korusun. Arıları eğiteceğine çocukları eğitsin, daha faydalı olur. Artık arı görünce "Narkotik mi" diye soracağım. Tüm dünyada narkotik vakaların tespiti için kullanılan yöntemler varken arıyı nereden buldu, onu merak ediyorum.

Müdür konuyu magazinleştiriyor

Ahmet Ersin (CHP): İstanbul gibi büyük bir ilimizin milli eğitim müdürünün böyle abuk sabuk projeler yürütmesi üzüntü verici. Uyuşturucuyla mücadele her şeyden önce devlet politikası olarak ele alınmalı. Okulları polis kordonuna alarak, böyle uçuk projeler üreterek uyuşturucuyla mücadele edilmez. Müdür, konuyu magazinleştiriyor. Her okula uyuşturucu bağımlısı arı kovanı koyacaklar, çiçekten bal alır gibi kandan uyuşturucu mu alacak?

Tam bir ’Zihni Sinir projesi’

Mehmet Sağlam (AKP): Öyle şey olmaz çok gülünç. Tam bir Zihni Sinir projesi. Hayatımda böyle bir şey duymadım. Konunun uzmanları var, problemin çözümü için otururlar konuşurlar.

Çocuklar bile dalga geçer

Muharrem İnce (CHP): Tüccar siyaset anlayışının bürokratları. Haberin başlığını okuyup güldüm. Komedi. Olacak iş mi ya? Sözün bittiği yer burası. Çocuklar bile dalga geçerler bununla. O arılar müdüre konarsa ne olacak, tehlike orada.

Müdürün kişisel fikriymiş

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, Ata Özer’in, İstanbul Eğitim Rehberlik ve Kariyer Fuarı’nın sonuçlarını paylaşmak için Kalyon Otel’de önceki gün yaptığı basın toplantısında "yanlış anlamalara meydan veren sonuçlar ortaya çıktığı" belirtildi. Açıklamada, "Özer, uyuşturucuyla mücadele için yaptıkları çalışmalarını anlatırken, sadece fikir bazında olan, hiçbir şekilde uygulamaya konulmayan bir düşünceden bahsetmiştir. Tamamen şahsi düşünceden ibarettir" denildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!