Kervancılara Ankara’da geçit vermediler

Güncelleme Tarihi:

Kervancılara Ankara’da geçit vermediler
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2011 13:33

Doğaya ve canlı yaşama zarar veren tüm yatırımların durdurulması için ’Anadolu’yu Vermeyeceğiz’ sloganıyla 41 gün önce başlatılan yürüyüşe Türkiye’nin her bölgesinden katılan kervanları polis Ankara’ya sokmadı. Oturma eylemi başlatan kervandakiler, Gölbaşı İlçesi’nde çadır kurup, beklemeye başladı.

Haberin Devamı

 ÇEVRECİ KERVANCILAR GÖLBAŞI'NA ÇADIR KURDU / FOTO GALERİ

Çankaya’ya yürümek isteyen kervancı eylemciler, polisin izin vermemesi üzerine Gölbaşı Konya Yolu 23’üncü kilometrede Mogan Gölü kıyısında oturma eylemini sürdürüyor. Ankara Emniyet Müdürlüğü, Çevik Kuvvet ekiplerince barikat kurulup, güvenlik önlemi aldığı çevrecilerin oturma eyleminin ne kadar süreceği ise bilinmiyor. Çevreciler Mogan Gölü kıyısına çadır kurup, geceyi burada geçirirken, bir bölümü de otobüs koltuklarında sabahladı. ’Yağmur’ ve ’Bulut’ adlı develeriyle yürüyüşe katılan, ’Yörük Ana’ olarak anılan Kervanbaşı Sarı Keçililer Derneği Başkanı Pervin Çoban Savran, eylemlerinin Çankaya’ya yürüyüşüne izin verilinceye kadar devam edeceğini belirterek şunları söyledi:

"Büyük Anadolu Yürüyüşü, Anadolu insanlarının suyunu, doğasını ve köklerini yaşatmak için başlattığı bir harekettir. Bu yürüyüş herkesin katılımına açıktır. Yürüyüş, tümüyle gönüllü çabalarla gerçekleşmektedir. Binlerce yıldır ekip biçtiğimiz tohumlar yok olmaya başladı. Ormanlarımız parça parça kesiliyor. Dağlarımız maden şirketleri tarafından parsellendi. Feryadımızı duyan yok. İnsanımız, doğduğu bereketli topraklarda artık doyamıyor. Sesimizi duyurmak istiyoruz. Çankaya’ya yürümeye izin verilinceye kadar burada konaklayacağız."

Haberin Devamı

Öte yandan Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı yaklaşık 200 polis, çevreci kervancı eylemcilerle birlikte geceyi Mogan Gölü kıyısında geçirdi. Kervancı çevreciler, yemek ve çaylarını da yaktıkları ateşle pişiriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!