Kent ortasında mezarlık krizi

Güncelleme Tarihi:

Kent ortasında mezarlık krizi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 1999 00:00

Haberin Devamı

Antalya mezarlığı yeni kent içi ulaşım planında sorun oldu.

MezarlIĞIn bulunduğu Fahrettin Altay Caddesi'nin imar planında 22 metre görünmesine rağmen 7,5 metre olması, Büyükşehir UKOME Şubesi'ni kara kara düşündürüyor. 3 mezarı Ahatlı'daki kent mezarlığına taşıyan yetkililer, yolun bir bölümünü 12,5 metreye çıkarmalarına rağmen trafiği rahatlatamadı. Mezarlar için son kararı Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kumbul verecek.

Ünlülerin mezarları

UKOME Şubesi, açılan yolun ulaşım için yeterli olmadığını, caddenin ikinci bölümünde de mezarlığa yoldan 12 metre girilmesi gerektiğini açıkladı. Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Şube Müdürlüğü, yola gidecek mezarları tek tek belirledi. Aralarında Eyilik Ailesi'ne mensup kişilerin ve Dr. Burhanettin Onat'ın mezarları da bulunuyor.

22 metre ve 3 şerit

Mezarlıklar Şube Müdürü Aşur İbat, ‘‘Yolun açılması için 150 civarında mezarın kalkması gerekli’’ dedi. Büyükşehir UKOME Şube Müdürü Hülya Atalay da, ‘‘Mezarlığın duvarı, mevcut imar planının ortasına kadar gelmiş. Trafiğin rahatlaması için imar planında 22 metre görünen yolun bu genişliğe ulaştırılması gerekiyor’’ dedi.

Mezar sahipleri ilanla arandı

BüyükŞehir Belediyesi yetkilileri, daha önce de toplam 39 mezar için gazetelere ilan vererek mezar sahiplerini aramıştı. Belediye yerel gazetelere verdiği ilanda, ‘‘Yol geçecek, cenazelerinizi kaldırın’’ demişti.

3 mezarı başka mezarlığa kaldıran belediye, yol genişletme çalışmalarında yeterince başarılı olamayınca bu kez 150 mezarı daha kaldırmaya karar verdi. Mezarlıkla ilgili son kararı başkan Bekir Kumbul'un vereceği belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!