Kene mevsimi başladı

Güncelleme Tarihi:

Kene mevsimi başladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2011 17:25

TOKAT’ta kene ısırması sonucu bulaşan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına yakalandıkları belirlenen ve Sivas’ta tedavi altına alınan 76 yaşındaki Bektaş Sevmez ile 20 yaşındaki Salih Demirel yaşamını yitirdi.

Tokat’ın Yeşilyurt İlçesi’ne bağlı Karagözgöllüalan Köyü’nde hayvancılık yapan ve ailesi ile birlikte yaşayan Bektaş Sevmez’i 15 gün önce diz kapağından kene ısırdı. Keneyi kendisi koparıp atan Sevmez, bir kaç gün önce rahatsızlandı. Yeşilyurt Devlet Hastanesi’ne götürülen ve buradaki tedavisinin ardından durumu ağırlaşınca ambulansla Sivas’a sevk edilerek Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Servisi’nde KKKA teşhisiyle tedavi altına alınan Bektaş Sevmez, hastanede dün yaşamını yitirdi.

Tokat’ın Şenyurt Beldesinde yaşayan ve açık öğretim lisesi öğrencisi 20 yaşındaki Salih Demirel’i geçen cumartesi günü kasığından iki kene ısırdı. Keneleri Turhal Devlet Hastanes’ine giderek çıkartılan Salih Demirel kan örnekleri alındıktan sonra evine gönderildi. Evine gittikten dört gün sonra rahatsızlanan Demirel yakınları tarafından yeniden Turhal Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Buradaki müdahalenin ardından durumu ağır olan ve Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları servisine sevk edilen talihsiz genç yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Cenazelerin memleketlerine götürülerek toprağa verildiği öğrenildi. Kenelerin yoğun görüldüğü Sivas ve Tokat civarında, Nisan ve Mayıs aylarının yağışlı geçmesi nedeni ile kenelerin aktif hale geçmesi gecikirken, sıcaklık artışı ile hastalık vakaları yeniden ortaka çıktı. Bu iki ölüm 2011 yılında KKKA nedeniyle yaşanan ilk kayıplar olarak kayda geçti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!