Kendi kaleminden İnönü kitabının 3. cildi hazır

Güncelleme Tarihi:

Kendi kaleminden İnönü kitabının 3. cildi hazır
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2001 00:00


Kişisel tarihini, ''Anılar ve Düşünceler'' adı altında kaleme alan Erdal İnönü, kitabının üçüncü cildinde 1984 seçimlerinden sonra gelişen olayları anlatıyor. SODEP'in muhalefet arayışı ve Halkçı Parti ile birleşme sürecini detaylarıyla aktaran kitapta, Atatürk'ün daha önce yayımlanmamış bir mektubu da yer alıyor.

Doğan Yayıncılık'ın gelecek ay piyasaya süreceği kitapta, İnönü'nün siyaset yaşamındaki öyküsü ile üniversite yıllarındaki anıları, kendi yorumları ve tanıkların gözlemleriyle aktarılıyor.

Yerel seçimlerden ikinci parti olarak çıkan ancak Parlamento'da temsil edilmeyen Sosyal Demokrat Parti'nin (SODEP) muhalefet arayışları ile Halkçı Parti'ye birleşme çağrısını kitabın ilk cildindeele alan İnönü, bu sefer yaşananları tüm detaylarıyla işliyor. İnönü'nün ''Dünya siyaset tarihinde eşine az rastlanan, çatıda pazarlıkla değil, tabanda kaynaşma ile ortaya çıkan ve tüm örgütlerin özverili katkılarıyla yürütülen bir birleşme'' olarak betimlediği modelin, tüm zorlukları aşarak nasıl inşa edildiği aktarılıyor.

Atatürk'ün yayımlanmamış mektubu

''Siyasette Etik'' konulu bir konuşmada kuramsal fizikten öğrendiği kavramların, toplumsal süreçlere uygulanabilirliğini gösteren ve bu konuşmayı da kitabına alan İnönü, ayrıca üniversite anılarına, yaşadığı bazı güncel olaylara ve geçmişten gelip bugünü etkileyen bilgilere de yer veriyor.

TÜBİTAK'ın nasıl kurulduğunu, kuruluş yasasının hazırlığında çalışmış insanların tanıklığına dayandırarak aktaran İnönü, ''Günlerin Getirdikleri 3'' başlıklı bölümde ise, Atatürk'ün daha önce yayımlanmamış bir mektubunu ve babası İsmet İnönü ile çalışmış kişilerin anılarını, okurla buluşturuyor.

Erdal İnönü, yakın geçmişe ışık tutan ''Anılar ve Düşünceler'' dizisine, 4. ciltte kaldığı yerden devam edecek.







Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!