Kendi ipini çekti

Güncelleme Tarihi:

Kendi ipini çekti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2000 00:00

Haberin Devamı

Hainleri affetmekle suçladığı Başbakan Ecevit'in döneminde aftan yararlandığı ortaya çıkan MHP Milletvekili Güngör, dün Sabah Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Zafer Mutlu'ya hakaretler edince MHP Lideri Bahçeli ‘‘Derhal işlem başlatın’’ talimatı verdi.

Af tasarısı yasalaşırken, Başbakan Bülent Ecevit'i ‘‘vatan hainlerini affediyor’’ sözleriyle suçlayan MHP İçel Milletvekili Ali Güngör, dün CNN Türk'te canlı yayında söylediği sözlerle ‘kendi ipini’ yine kendisi çekti.

Güngör'ün, Sabah Gazetesi yöneticisi Zafer Mutlu için söylediği sözlerini duyan Bahçeli'nin, MHP Meclis Grup Başkanvekillerine ‘kesin ihraç’ için ‘‘Derhal gerekli işlemi başlatın’’ talimatı verdiği öğrenildi. Güngör, Mutlu için, ‘‘Babasının kim olduğunu bilmem. Ancak, annesinin genelev patroniçesi Manukyan'ın kız kardeşi olduğunu öğrendim’’ demişti.

Bahçeli'nin ‘sağ kolu’ olan MHP'nin Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin de, Güngör'ün dün saat 17.00'de CNN Türk'te canlı yayınlanan Manşet Programındaki sözleriyle, MHP ile yolunu kesin olarak ayırdığını vurguladı. Çetin, ‘‘Kendisinin bizimle işi bitti. Yolu açık olsun’’ diye konuştu.

PARTİLİLER DE KIZDI

Çetin, Güngör'ün MHP'nin çizgisinden sapıp, Genel Başkanını ve partiyi zor durumda bırakması bir yana, ‘‘Kendisiyle kavga eder’’ hale geldiğini söyledi. Çetin'in bu sözleri ve Bahçeli'nin Grup Başkanvekilleri'ne ‘derhal işlem yapın’ talimatı, Güngör'ün kesin ihraç edileceği şeklinde yorumlandı. Aralarında ilk konuşmasına destek verenlerin de bulunduğu çok sayıda MHP milletvekili de, ‘‘Güngör'ün savunulacak yanı kalmadı. Artık, MHP'de barınamaz. Ahlaklı, seviyeli siyasete ve partinin imajına çok büyük darbe vurdu’’ yorumu yaptılar.

MHP Grup Başkanvekilleri Mehmet Şandır ve Oktay Vural, Güngör'ün durumunu ele almak üzere Grup Yönetimini bugün toplayacaklarını belirttiler. Suç işleyen kim olursa olsun, cezasını çekeceğini savunan MHP yöneticileri, Güngör'ün son çıkışı ile kendisine tanınacak toleransa layık olmadığını ortaya koyduğunu kaydettiler.

FP'LİLERLE İŞBİRLİĞİ

Af yasası üzerinde konuşacaklar için çekilen kurada söz hakkı alamadığı halde, FP'li Yasin Hatipoğlu'nun, ‘aleyhte’ konuşacağını öğrenince yerini Güngör'e bıraktığı öğrenildi. Muhalef yardımıyla ‘şok konuşmayı’ yapan Güngör'ü ‘ihracı’ düşünmeyen Bahçeli ve MHP yönetiminin, dünkü konuşması üzerine vazgeçtikleri öğrenildi.

Güngör ise Hürriyet'e yaptığı açıklamada CNN Türk'teki konuşması için ‘‘Herşeyi göze alarak konuştum’’ dedi.

Güngör MHP'den ihraç ediliyor

Mutlu'dan Güngör'e tazminat davası

MHP İçel Milletvekili Ali Güngör'ün ağır hakaretler yağdırdığı, Sabah Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Zafer Mutlu, 50 milyarlık tazminat davası açıyor. Anne ve babasının 50 yıldır evli olduğunu belirten Zafer Mutlu, bu hakaretler karşısında yasal hakkını kullanacağını bildirdi. Mutlu, Güngör aleyhine açtığı davadan gelecek parayı da kaybettiği kızı Zeynep'in adına kurduğu vakfa bağışlayacağını belirtti.

Birand'dan da tepki

MHP'li Ali Güngör'ün CNN'de katıldığı Manşet Programı'nda söylediği sözler, yapımcı Mehmet Ali Birand'ın da tepkisini çekti. Hakaret içeren seviyesiz konuşmayı hemen kesen Birand, Güngör'ü uyardı. ‘‘Ali Bey bizi bambaşka bir noktaya doğru götürmeye çalışıyorsunuz’’ diyen Birand, programı kısa kesti.

İşte Ali Güngör'ü yalanlayan belge

DOKTOR Necdet Güçlü'nün öldürülmesi davasından 12 yıl kesinleşmiş ceza alan MHP İçel Milletvekili Ali Güngör'ün, 1974 yılında Bülent Ecevit'in Başbakanlığı döneminde çıkarılan af yasasından yararlanmadığı sözleri, Faruk Bildirici'nin ‘‘Siluetini Sevdiğimin Türkiyesi' adlı kitabında da yer alan mahkeme belgeleriyle yalanlandı. Bildirici'nin kitabında yer verdiği Ankara 1.Ağır Ceza Mahkemesi'nin 30 Eylül 1974 tarihli kararında Güngör'ün aftan yararlanmasıyla ilgili olarak aynen şöyle denildi:

‘‘Sanık İbrahim Doğan, Ali Güngör'ün tabanca ile mahtül Necdet Güçlü'ye ateş ederek kendisini vurdukları, ancak mahtülün bu ikisinden hangisinin kurşunu ile öldüğü anlaşılamadığından ve böyle bu iki sanığın Necdet Güçlü'yü faili gayri muayyen şekilde öldürdükleri anlaşıldığından adı geçen her iki sanığın sabit olan ve eylemine uyan TCK'nın 448.maddesine göre 24'er sene ağır hapis cezası ile cezalandırılmasına, 463.maddeye göre cezaları yarıya indirilerek her ikisinin 12'şer sene ağır hapislerine, 1803 sayılı af kanununun 1/B. maddesi gereğince iş bu cezalarının ortadan kaldırılmasına karar verildi.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!