Kemikler 10 yıldır kayıp kıza mı ait?

Güncelleme Tarihi:

Kemikler 10 yıldır kayıp kıza mı ait
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2014 15:31

10 yıl önce 5 yaşındayken Samsun'da kaybolan Sinem Özdemir'in dosyası yeniden raftan indi. Savcı araştırması sırasında bir ipucuyla yaptığı kazıda kemik parçaları buldu. Parçalar Adli Tıp'a gönderildi.

Haberin Devamı

Samsun'un İlkadım İlçesi Zeytinlik Mahallesi Kalfa Sokak'ta 2000 yılı Haziran ayında, 5 yaşındaki Sinem Özdemir evinin önünde oynarken kayboldu. Anne Ayşe, baba Mahmut Özdemir, uzun yıllar haber bekledi. Ancak bir sonuç çıkmadı. 2010'da ise Sinem'in dosyası raftan indirildi. Soruşturma tekrar başlatıldı. 3 kişilik özel ekip kuruldu. Sinem'in fotoğrafı İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Yeniden yüzlendirme laboratuvarında çocuğun 15 yaşındaki halinin görüntüsü oluşturuldu. Fotoğraf polis ekiplerine dağıtıldı. Yine sonuç alınamadı.

ŞÜPHELİLER BELİRLENDİ

Sinem'in dosyası bir hafta önce Cumhuriyet Savcısı Vedat Soğukpınar'a verildi. Savcı, önce civarda cinsel suçtan yargılanan, hapis yatan, sabıkası olanları tespit etti. Bu isimlerin hepsinin dosyası incelendi. Sonunda 2008'de intihar eden Ahmet Demirci üzerinde

Kemikler 10 yıldır kayıp kıza mı ait
yoğunlaşıldı. Sinem'in evine çok yakın oturan Demirci'nin 1995'te 2 yaşında bir kız çocuğuna tecavüz edip öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınıp delil yetersizliğinden beraat ettiği ortaya çıkınca, eski eşi ifadeye çağrıldı.

Haberin Devamı

ESKİ EŞİNİN İFADESİ

2 çocuk annesi kadın ifadesinde, "Sinem kaybolduğunda köydeydim. döndüğümde eşim, mutfağa beton dökmüştü. Bana, 'Su sızıyordu, o yüzden döktüm' dedi. Sonra Sinem'in ortadan kaybolduğunu duydum. Eşime de söyledim. O da 'Evet ben de üzüldüm' dedi. Fazla birşey bilmiyorum" dedi. Bu ifade üzerine Demirci'nin boş duran evinin mutfağı kazıldı. Kazıda bir çocuğa ait olduğu belirtilen kafatası, diş ve kemik parçaları ile bir çocuk kol saati bulundu. Kemik parçaları Sinem'in anne ve babasının DNA'sı ile karşılaştırılarak, kayıp çocuğa ait olup olmadığı belirlenmek üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

AİLE DNA SONUCUNU BEKLİYOR

Sinem'in babası Mahmut Özdemir "14 yıldır araştırıyoruz. Bir evde kemik parçaları bulunmuş. Rapora göre hareket edeceğiz. Tabii ki çocuğumuzun sağ olmasını istiyoruz. Ama her şeye de açığız" demekle yetindi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!