Kemer Okulları yeni yerinde eğitime başladı

Güncelleme Tarihi:

Kemer Okulları yeni yerinde eğitime başladı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2009 11:57

Kemerburgaz’da bir ay önce İstanbul Büyükşehir ve ilçe belediyesi ekiplerince yıkılan Zeynep Mutlu Eğitim Vakfı Kemer Okulları, 11.yılında öğrencilerini mağdur etmemek için kısa bir sürede hazırlanan yeni yerinde 2009-2010 öğretim yılına başladı.

Haberin Devamı

İŞTE KEMER OKULLARININ YENİ BİNASI

Zeynep Mutlu Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Serdar Mutlu, hukuk dışı bir müdahaleyle okullarının yıkıldığını belirterek, “Bu konu Türk adaletine teslim olduğu için bu konuda fazla bir söz söylemeye gerek yok. Ama bu olay hepimize şunu gösterdi ki, Çağdaş eğitim bu ülkede çok ciddi olarak tehdit altındadır” diye konuştu.

YER SORUNU KISA SÜREDE ÇÖZÜLDÜ
Kemer Okulları 2009-2010 öğretim yılına Kemerburgaz İstanbul Caddesi 157 numarada bulunan Kemer Mall AVM içinde kiralanan 3700 metrekarelik yeni adresinde eğitim ve öğretime başladı. Son derece modern, güvenli, depreme dayanıklı ve hijyenik özellikleri olan ve yaklaşık 350 öğrencinin eğitim göreceği Türkiye’nin seçkin okullarından Zeynep Mutlu Vakfı Kemer Okulları öğrencilerinin mağdur olmaması için kısa bir zamanda yer sorununu çözerek, yeni öğretim yılı hazırlandı.

Haberin Devamı

Şehitler için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan yeni öğretim yılı açılış törenine, öğrenci ve velilerin yanı sıra Zeynep Mutlu Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Serdar Mutlu, Doğan Yayın Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Vatan Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Mutlu, Zeynep Mutlu Eğitim Vakfı Kemer Okulları Genel Müdürü Piray Özalp, işadamı Cem Boyner eşi Ümit Boyner, Zülfü Livaneli, Hakan Aygün, Prof.Dr. Asaf Savaş Akat'ın da aralarında bulunduğu medya ve iş dünyasından çok sayıda davetli katıldı.

CUMHURİYET TARİHİNDE YIKILAN İLK OKUL
Törende konuşan Zeynep Mutlu Eğitim Vakfı Kemer Okulları Genel Müdürü Piray Özalp, çektikleri sıkıntıdan sonra çok kısa bir süre içerisinde vakfın katkılarıyla ve verilen destekle bu okulu yeniden inşa ederek, hayata geçirdiklerine belirterek, “Çok mutlu, çok sevinçliyiz. Sizlerin destekleriniz için her veliye ayrı ayrı şükranlarımı sunmak istiyorum. Sevgili öğrencilerimize okullarına sahip çıkmaları için bir çağrıda bulunmak istiyorum. Okulumuz bildiğiniz gibi hep ilkleri başarmıştır. Ana Okulu, ilköğretim ve lise seviyesinde bugüne kadar hep Türkiye’de ilk olan herşeyi biz başlattık, diyebilirim. İşte bu da bir ilk oldu. Cumhuriyet tarihinin ilk okulunu da yıktılar, biz yaptık ve bu da bir ilk. Bundan sonra çok daha azimle çok daha istekle çok daha çalışarak ileri gideceğiz. Konumumuzu çok daha ilerilere taşıyacağız” dedi. Özalp yeni kompleksin giriş katın ana sınıfı, ikinci katın ilköğretim ve en üst katın lise bölümlerine hizmet vereceğini ayrıca 8 bin metrekare kapalı alanı bulunan kompleksin yakın zamanda tümünü kiralayarak hizmete sunacaklarını kaydetti. Özalp konuşmasının ardından Türkiye Eskrim Şampiyonası Kılıç dalında Türkiye birincisi olan 8-A sınıfı öğrencisi Ilgın Salman’a madalyasını takdim etti.

ÇAĞDAŞ EĞİTİM TEHDİT ALTINDA
Zeynep Mutlu Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Serdar Mutlu ise 11. yıllarına yeni bir kampüste başlamak zorunda kaldıklarına ifade ederek, “’Hukuk dışı bir müdahale sebebiyle okullarımıza bir müdahale yapıldı hepinizin bildiği gibi. Bu konu Türk adaletine teslim olduğu için bu konuda fazla bir söz söylemeye gerek yok. Ama bu olay hepimize şunu gösterdi ki, Çağdaş eğitim bu ülkede çok ciddi olarak tehdit altındadır. Ve hepimiz bu konuda çok dikkatli olmalıyız. Çağdaş eğitim önemi bir kere daha bize gösterilmiştir. Bu kısa süre içinde bu okulu tekrar hayata geçirebilmek için bizler çok çalıştık. Dayanışmanın önemi bir kez daha ortaya çıktı. Hepinize çok teşekkür ederiz“ diye konuştu.

Haberin Devamı

Törenin ardından veliler ve davetliler yeni kompleksi gezerek yetkililerden bilgi aldılar. Veliler, kısa bir sürede güzel bir kompleksi hizmete sunan vakıf yöneticileri ve okul temsilcilerini kutlayarak memnuniyetlerini dile getirdiler.

İKİ DİPLOMALI ÖRNEK OKUL
Zeynep Mutlu Eğitim Vakfı Kemer Koleji 1999 yılında eğitime başladı. Okul öncesi eğitim veren Kemer Kid’s Garden 2002’de, Kemer Lisesi Ercan Arıklı Binası ise 2003 yılından beri faaliyette. İlköğretim sınıfları 24 ve anasınıfları da 20 kişiden oluşan okulda öğrenciye öz disiplin kazandırmak hedefleniyor. Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı onayıyla Kemer Lisesi’nde Kanada Lise Diploma Programı uygulanıyor. Manitoba Eyaleti ve Türk Milli Eğitim Bakanlığı arasında eğitim alanında yapılan işbirliğinin ürünü olarak mezunlar Kanada ve Milli Eğitim’den onaylı çift diploma ile mezun olup uluslararası üniversitelerde Kanada diplomalı öğrenci haklarına sahip oluyorlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!