Kemal Unakıtan ameliyat oldu

Güncelleme Tarihi:

Kemal Unakıtan ameliyat oldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2013 13:49

Böbrek yetmezliği tedavisi sırasında prostatta tümör tespit edilen eski Maliye Bakanlarından Kemal Unakıtan, İstanbul'da ameliyat oldu. Unakıtan, 2009'da ABD'de by-pass ameliyatı olmuştu. ABD dönüşü havaalanında eşi Ahsen Unakıtan'ın ''Dua ettim, Rabbim Cleveland dedi. O yüzden orada ameliyatı tercih ettik'' açıklaması çok konuşulmuştu.

Haberin Devamı

İstanbul Memorial Şişli Hastanesi'nde saat 10.00 sıralarında başlayan ameliyatı, üroloji uzmanı Prof. Dr. Mevlana Derya Balbay yaptı. Unakıtan, yaklaşık 3 saat süren ameliyatın ardından yoğun bakım ünitesine alındı.
Prof. Dr. Balbay,  Unakıtan'ın yaklaşık 13.00 sıralarında ameliyattan çıktığını belirterek, “Çok başarılı bir operasyon gerçekleştirdik. Herhangi bir olumsuz durum oluşmadı. Hastanın durumu iyi” dedi.

Unakıtan'ın, daha önce kalp ameliyatı geçirmesi ve böbrek yetmezliği nedeniyle ameliyattan sonra yoğun bakım ünitesine alındığını belirten Balbay, “Ameliyat çok başarılı geçti, 2-3 gün içinde taburcu edilebilir” ifadesini kullandı.

Kemal Unakıtan'ın ameliyata girerken moralinin yüksek olduğunu anlatan Prof. Dr. Balbay, “Sohbet ettik, şakalaştık, zaten çok esprili biri” diye konuştu.

Haberin Devamı

Unakıtan’ın bilincinin açık olduğunu söyleyen doktoru Mevlana Derya Balbay, "Kendisi ile görüştüm. Sorduğumda, iyi olduğunu söyledi" dedi.

''RABBİM CLEVELAND DEDİ''

16 Şubat 2009'da dönemin Maliye Bakanı  Kemal Unakıtan, ABD'de kalbinden by-pass olmuştu. ABD dönüşü havaalanında Unakıtan’ın eşi Ahsen Unakıtan, ameliyat için neden ABD’yi tercih ettiklerini, “Baypas kararı alınınca, ‘Bu ameliyat nerede iyi olursa orada yapalım, bize yardım et, hayırlı yolu göster’ diye dua ettim. Benim gönlümde ABD’deki Cleveland Kliniği yatıyordu. Kısmet oldu ameliyat için oraya gittik” demişti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!