Kelepçesiz gece

Güncelleme Tarihi:

Kelepçesiz gece
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2014 01:22

VATAN Caddesi Emniyet Müdürlüğü’ndeki Terörle Mücadele ve Organize Suçlar Şubesi’nde yürütülen 2 ayrı soruşturma kapsamında gözaltında bulunan polisler dün sabaha karşı sağlık kontrolü için Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirildi. Kelepçesiz şekilde hastaneye getirilen çok sayıda şüpheli, gece sağlık kontrolünden geçirildikten sonra yeniden Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Haberin Devamı

İstanbul eski Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Kazım Aksoy hastaneden çıkışta, “Yeni sistemi test edilmek amacıyla alındık” dedi. Emniyet Amiri Gafur Ataç da, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra basın mensuplarının kandilini kutlayarak “Yüce Türk milletine seslenmek istiyorum. Özellikle dünyada, Filistin başta olmak üzere, tüm mazlum insanlar için, zulme uğrayan arkadaşlar ve insanlar için dua ediyoruz. Yüce Türk milletimizin de dua etmesini istiyoruz. Hepinizin kandili mübarek olsun. Kahrolsun zalimler” diye konuştu. Adli kontrol için getirilen şüphelilerden biri, “İşte size bir tiyatro sahnesi. Farslılar yazmış, Türkiye’deki ajanlara uygulamış. Pek yakında” dedi.

22’si savcılıkta

İSTANBUL merkezli ‘yasadışı dinleme’ operasyonunda gözaltına alınan 22 polis, dün Emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi. Emniyete ait 3 minibüs ile savcılığa getirilen polislere bir Çevik Kuvvet otobüsü de eşlik etti. Şüpheli olarak savcılığa sevk edilen 22 polis, adliye binasına personelin kullandığı otopark girişinden alındı. Gözaltında getirilen polislerin sağlık kontrolünden geçirileceği bölüme vatandaş ve gazetecilerin girişi engellendi. Emniyetteki işlemlerinin ardından savcılığa sevk edilen bazı polislerin Emniyette susma hakkını kullandığı belirtildi.

Haberin Devamı

ÜMİT ÖZDAĞ DA SORULDU

İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü’nde görev yaparken usulsüz dinleme yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 39 polisten bazılarına ise MHP’li Ümit Özdağ’a ilişkin sorular yöneltildi. Buna göre, soruşturmanın müştekisi olan Özdağ’ın 5 Ocak 2011 ve 5 Nisan 2011 tarihleri arasında ... numaralı telefonunun ‘Ümit Özdağ’ kullanıcı bilgisi ile ‘Ergenekon Terör Örgütü’ suç konusuyla, önleyici istihbarat faaliyetleri kapsamında, teknik takibe gerekçe teşkil edecek herhangi bir bilgi belge olmadan, usulsüz olarak dinlendiğine ilişkin sorular soruldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!