Kelebek, kardelen kartpostallar

Güncelleme Tarihi:

Kelebek, kardelen kartpostallar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 1998 00:00

Rezzan HASANBEŞEOĞLU
Haberin Devamı

Tam 32 gün kaldı yeni bir yıla. 1999 koşa koşa geliyor hayatımıza. Elektronik posta ile kısacık ‘‘mutlu yıllar’’ mesajı gönderme yerine özgün bir kartpostal göndermeye ne dersiniz? Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı'nın (TEMA) 1998-1999 kartpostal kataloğu enfes doğa panoramalarından oluşuyor.

Favorim kardelenler

Tam 72 çeşitten seçin seçebildiğinizi. Boyutları 10.5x15 cm.Fidanlar, çiçekler, şelaleler...Favorim kardelenler ve kelebekler. Fotoğraflar, resimler, karikatürlerden oluşan kartpostallarda Hayrettin Karaca, Fatih Orbay, Nadide Akdeniz, Gencay Kasapçı, Prof.Dr.Yurdaer Altıntaş, Muhittin Köroğlu'nun emeği ve İzmir TEMA gönüllüsü çocukların resim yarışmasından seçmeler var. Bu yıl daha zengin bir katalogla çıkıyor karşımıza TEMA. 1997'de 40 olan çeşit bu yıl 72'ye çıktı. Toplumun taleplerine göre, titiz bir çalışmayla belirleniyor yeni yıl seçenekleri. Kartpostallar öylesine canlı ve renkli ki tek kelime iliştirmeseniz de doğadan süzülen umut, sevgi, mutluluk mesajları taşıyor. Zarfıyla birlikte tanesi 90 bin TL. İster bir tek, ister 100 tane isteyin, TEMA siparişlerinizi yerine getirmeye hazır. Tel: 0.212.2848000, 0.212.2837816'dan 202'yi isteyeceksiniz.

Mücadele haftası

Kartpostalların geliri, doğal varlıkların ve insan sağlığının korunması, toprağa sahip çıkılması ve erozyonla mücadele seferberliğine katkıda bulunacak. TEMA her yılın yedi gününü Erozyonla Mücadele Haftası ilan ediyor. Bu yıl 1-6 Aralık seçildi ve yoğun bir program hazırlandı. 1 Aralık'ta Toprağa Saygı Yürüyüşü ile başlıyor hafta. Saat 10:30 TÜYAP Tepebaşı Sergi Sarayı önünden başlayacak ve Taksim'deki Atatürk Heykeli'ne çelenk bırakılması ile sona erecek. Daha sonra Lütfü Kırdar Kongre Salonu açılış toplantısı ve çeşitli etkinlikleri ağırlayacak. Konuşmalar, sergiler ve TEMA gönüllüsü Yonca Evcimik'ten bir şarkı. Akşam ise Emel Sayın konser bilet fiyatları 2.5 milyon TL'den başlıyor. NTV ilk gün programını naklen yayınlayacak ve diğer televizyonlar 3 Aralık'ta 22:00'de kasetten aktaracak. İki panel, bir gösteri, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası'nın konserinin ardından 5 Aralık'ta 10:30'da ağaçlandırma töreni var. Yer : Büyükçekmece Karayolları Şube Şefliği Alanı. Herkes arzu ettiği kadar fidan dikebilir. Ağaçlandırma Sahası'na gidecekler için Vakıf Merkezi önünden saat 9:00'da araç kalkacak.

TEMA'nın çabalarına bir kartpostalla, bir fidanla destek verebilirsiniz. Yeni bir yılın adım sesleri gelirken bir çağrıları var sizlere : ‘‘insanları mutlu, toprakları bereketli bir Türkiye için el ele...’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!