Kekova koyu daha temiz olacak

Güncelleme Tarihi:

Kekova koyu daha temiz olacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2008 11:14

İş adamı Rahmi Koç tarafından Deniztemiz Turmepa Derneği aracılığıyla Üçağız muhtarlığına bağışlanan tekne, Üçağız'ın yanı sıra Kaleköy (Simena Antik Kenti) ve çevredeki kara yolu ulaşımı olmayan ev ve iş yerlerinin foseptiklerini tahliye edecek.

Haberin Devamı

Simena Antik Kenti'nde evi bulunan, Deniztemiz Turmepa Onursal Başkanı, iş adamı Rahmi Koç'un bağışladığı tekne törenle denize indirildi.

Teknenin denize indirilişi dolayısıyla düzenlenen törene Demre Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Garnizon Komutanı Üsteğmen Ali Çakır, Emniyet Amiri Hasan Mutlu, Antalya Özel Çevre Koruma Müdürü Selahattin Eriç, TURMEPA Yönetim Kurulu Üyesi ve Koç Holding Üst Yöneticisi (CEO) Bülent Bulgurlu'nun eşi Vera Bulgurlu, Üçağız Muhtarı Salih Çan ve Üçağız köylüleri katıldı.

Törende konuşan TURMEPA Yönetim Kurulu Üyesi Vera Bulgurlu, teknenin Kekova ve çevresindeki koyların daha temiz olarak kalması amacıyla çalıştırılacağını bildirdi. Üçağız köyünde arıtma tesisi bulunmadığını belirten Bulgurlu, ev ve iş yerlerinde foseptik çukurları bulunduğunu, ancak kara yolu ulaşımının mümkün olmadığı yerlerdeki foseptik çukurlarının tahliyesinde sorun yaşandığını anlattı. Bulgurlu, teknenin foseptik çukurlarının boşaltılmasında kullanılacağını belirterek, “Ancak ileride bölgeye biyolojik arıtma tesisi kurmak gerekiyor” dedi.

Haberin Devamı

Kaymakam Murat Sefa Demiryürek de, Akdeniz'in en güzel koylarının bulunduğu Kekova'da temiz bir çevre için, TURMEPA tarafından hediye edilen teknenin, Kaymakamlık ve Antalya Özel Çevre Koruma Müdürlüğü işbirliğiyle 10 ton kapasiteli yüzer vidanjör haline getirildiğini kaydetti. Demiryürek, “bu tekneyle Kekova koylarının temizliği sürekli hale getirilecek” diye konuştu.

Deniztemiz-1 adıyla hizmet verecek 14 metre uzunluğunda, beş metre genişliğinde ve 11 yaşındaki 1,4 grostonluk tekneye Demre Kaymakamlığı ve Antalya Özel Çevre Koruma Müdürlüğünce 10 tonluk çelik depo yaptırıldı ve motopomp konuldu.

Tekne geçen yıl Simena Kalesi'ne iş adamı Rahmi Koç tarafından konulan tuvaletin fosseptiğini 150 metre uzunluğundaki boruyla çekecek. Tekne, mavi yolculuğa çıkan yatların, Simena Antik Kenti'ndeki iş yerlerinin foseptiklerini ve atıklarını da alacak.

İş adamı Rahmi Koç hemen her yaz, yatını Kekova koyuna demirleyerek, Simena'daki evinde bir süre dinleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!