Kediyi hedef tahtası yaptılar

Güncelleme Tarihi:

Kediyi hedef tahtası yaptılar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2007 12:09

ESKİŞEHİR’de bir aracının çarpması sonucunda yaralanan kedinin bacağında, götürüldüğü veteriner kliniğinde tüfek saçması bulundu.

Tepebaşı semtinde önceki gün plakası alınamayan bir aracın çarptığı 6- 7 aylık olduğu belirtilen dişi bir kedi yaralandı. Vatandaşların durumu bildirmelerinin ardından Hayvanları Koruma Derneği yetkilileri tarafından alınan yaralı kedi, Eskişehir’deki Nuh’un Gemisi veteriner kliniğine götürüldü. Veteriner hekim Deniz Gürer tarafından muayene edilen kedinin kaza sonucunda kalçasında tam kırık oluştuğu belirledi. Kedinin çekilen röntgen filminde ise arka sol bacağında spor amaçlı tüfeklerle atıldığı belirlenen büyük bir tüfek saçması olduğu görüldü. Veteriner hekim Deniz Gürer trafik kazasından gelen kedinin bacağında bir tüfek saçması ile karşılaşmalarının kendileri için süpriz olduğunu kaydederek şöyle konuştu:

“Spor amaçlı hedef atışlarında kullanılan tek kırma av tüfeğinden 15- 20 gün önce atıldığını sandığımız saçma, kedinin bacağınına isabet ederek orada kalmış. Saçma nedeniyle hareket kabiliyeti zayıflayan kediye sokakta bir araç çarpmış. Kalçası kırılan kediyi bir süre gözetim altında tutacağız.

Kedinin bacağındaki tüfek saçmasını ameliyatla çıkarmaya gerek yok. Çünkü vücudu onu kabul etmiş. Kedi bundan sonra bacağındaki tüfek saçmasıyla yaşamını sürdürecek. Ancak kediyi hedef tahtası gibi görüp tüfekle vurmak insanlığa sığmaz. Neredeyse mermi büyüklüğünde olan saçma bacak yerine vücudun başka yerine isabet etseydi kedi ölebilirdi. Kedi bizim toplumuzda evlerde beslenilen bir hayvandır. Kediye zarar vermek toplumda suç ve ayıp kabul edilir. Ancak bir yığın insan belinde silahla sokakta dolaşıyor, halkın güvenliğini tehdit ediyor. Bu sorun ancak eğitimle çözülür.”

‘SOKAKLAR GÜVENLİ DEĞİL’

Eskişehir Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Ayten Tutkun, sokakların insanlar için olduğu kadar hayvanlar için de tehlikeli olduğunu söyledi. Eskişehir’de hergün 3- 4 sokak hayvanının trafik kazası sonucu yaralandığını ya da yaşamını yitirdiği belirten Tutkun, kedinin bacağında tüfek saçması ile karşılaşınca şok olduklarını söyledi. Dernek Başkanı Tutkun, “Silahlara hayır deniliyor ancak her gün insanlar ölüyor. Sokaklar insanlar için güvenli değil, hayvanlar içinse hiç güvenli değil” dedi.

Dernek Başkanı Ayten Tutkun, veteriner kliniğine getirdiği kedinin tedavisini tamamladıktan sonra ona bakacak bir yuva bulmaya çalışacaklarını söyledi. Tutkun, hayvanları koruma kanununa göre çarptığı hayvanı en yakın veteriner kliniğine götürmeyen araç sürücülerine 885 YTL para cezası verildiğini sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!