Keçili tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

Keçili tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2000 00:00

Haberin Devamı

Kasırga Operasyonu çerçevesinde gözaltına alınan Cenajans Grey Reklamcılık Şirketi'nin sahibi Nail Keçili, Ankara DGM yedek hakimliğince tutuklanarak Ankara Merkez Kapalı Cezaevi'ne götürüldü.

Keçili ve şirket yöneticileri ile çalışanları Hasip Ahmet, Muzaffer Çam, Yılmaz Özdemir ve Hüsiyen Murat Akan, Ankara DGM Cumhuriyet Savcısı Nuh Mete Yüksel tarafından sorgulanarak 4422 sayılı Çıkar Amaçlı Suç Örgütleri ile Mücüadele Kanunu'na muhalefet etmek suçlaması ve tutuklanmaları talebiyle Ankara 1 Numaralı DGM Yedek Hakimliği'ne sevkedildi. Keçili ve şirket çalışanları Hakim Rüstem Çiloğlu tarafından sorgulandı.

Çiloğlu, sorgulama sonucunda, Keçili'nin tutuklanmasını kararlaştırırken, Ahmet, Çam, Özdemir ve Akan serbest bırakıldı.

Şirketin Genel Sekreteri Vildan Karayol ve şirketin yöneticisi Mehmet Dursun Altınten ise savcılık sorgularının ardından serbest bırakılmışlardı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Şube ekiplerince sabah saatlerinde Keçiören Adli Tıp Kurumu'nda sağlık kontrolünden geçirilen 7 kişi, buradan Ankara DGM'ye getirilmişti.

Egebank'a el konulduğu 22 Aralık 1999'dan önceki gece güvenlik kamerasından genel müdürlük binasına girip-çıkarken görüntülenen Cenajans Grey'in patronu Nail Keçili, 1 Kasım akşamı Marmaris Armutalan'daki yazlığında gözaltına alınmıştı. Egebank soruşturması kapsamında DGM tarafından ifadesi alınıp serbest bırakılan, ancak yurtdışına çıkış yasağı konulan Nail Keçili, geçirdiği rahatsızlık nedeniyle İstanbul'da bir süre hastanede yatmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!