Keçeciler: Camiler yıkılırsa hükümet altında kalır

Güncelleme Tarihi:

Keçeciler: Camiler yıkılırsa hükümet altında kalır
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2001 16:04

Devlet Bakanı Mehmet Keçeciler, depremde hasar gören Beyazıt ve Fatih camileri için “Bunlar yıkılırsa biz hükümet olarak altında kalırız. Ben bu vebali taşıyamam” dedi.

Haberin Devamı

Vakıflardan sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Keçeciler, depremde hasar gören Beyazıt ve Fatih Camilerini gezerek, yetkililerden onarım çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı.
Keçeciler, ANAP İstanbul Milletvekili Bülent Akarcalı, Vakıflar Genel Müdürü Nurettin Yardımcı ve İstanbul Müftüsü Necati Tayyar Taş ile gezdiği Beyazıt Camii'nde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, caminin onarımı için 550 milyar lira bütçe ayrıldığını söyledi.
Kubbenin tamamen onarılarak restore edileceğini belirten Keçeciler, buradaki onarımın yıl sonuna kadar biteceğini kaydetti.
Hasarlı camileri en şiddetli depreme karşı dayanıklı hale getireceklerini vurgulayan Keçeciler, ''Bunlar yıkılırsa biz hükümet olarak altında kalırız. Ben bu vebali Keçeciler olarak taşıyamam. Bunlar için gerekli kaynağı buluruz'' dedi.
CAMİLERİN KAPATILMASINA GEREK YOK
Basın mensuplarına açıklama yapan Keçeciler, Fatih Camii'nin onarımı için 1 trilyon lira ödenek ayrılmasına karar verildiğini kaydeden Keçeciler, depremde hasar gören bütün camilerin dayanıklı hale getirilmesi için Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün bütün imkanlarının seferber edileceğini kaydetti.
Keçeciler, gazetecilerin ''Cami ağır hasarlı olmasına rağmen neden hala ibadete açık?'' sorusu üzerine, şunları söyledi:
''Teknik olarak uygun görülmedi. Gerek olsaydı bunu yaparlardı. Bizde buna uyarız. Teknik derse 'camiyi kapatın' hemen kapatırız. Buna bizim karar vermemiz söz konusu değil. Buna bilenler, bilirkişiler karar verecekler. Onlar ne karar verdiyse ben onu uygularım. Kapatılmasına şu an için karar verilmedi.''
Bu arada, Keçeciler Cuma namazını da Fatih Camii'nde kıldı.

Haberin Devamı

 

 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!