Kazdağları'nda bir askeri uçak düştü

Güncelleme Tarihi:

Kazdağlarında bir askeri uçak düştü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2006 13:32

Çanakkale'nin Bayramiç İlçesi Evciler Köyü Ayazma mevkiinde Kaz Dağları’na, eğitim uçuşu sırasında bir F- 16 savaş uçağı düştü. Pilotun uçaktan atladığı, ormanlık olan bölgede paraşütünün ağaçlara asılı kaldığı ve telsizle bulunduğu yeri bildirdiği belirtildi.

Haberin Devamı

Bugün saat 12.45'de Hava Radar Mevzi Komutanlığı, bir F- 16 savaş uçağının, Bayramiç İlçesi Evciler Köyü Ayazma mevkiinde eğitim uçuşu sırasında düştüğünü tespit etti. Bunun üzerine askeri birimler uçağın düştüğü yeri belirlemek ve pilota ulaşmak için harekete geçti. Kısa süre sonra pilotun düşüş anında uçaktan atladığı, paraşütünün ormanlık olan bölgede ağaçlara takıldığı, kendisinin de kurtulduğu saptandı.

Pilot ile telsiz irtibatı kurularak yeri belirlendi ve pilot sağ olarak bulundu.

Çanakkale Valisi Orhan Kırlı, adı henüz belirlenemeyen pilotun, Bayramiç ve Yenice ilçeleri arasındaki Uzunoluk mevkiinde jandarma ekiplerince sağ olarak bulunduğunu ifade etti.

Telsizle sinyal göndererek bulunduğu mevkii bildiren pilotun sağlık durumunun iyi olduğu, kontrol için Bayramiç Devlet Hastanesine götürüldüğü kaydedildi.

Haberin Devamı

Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü de bölgedeki yangın kuleleriyle irtibata geçerek, uçağın düştüğü yeri görüp görmediklerini öğrenmeye çalıştı. Arama çalışmalarında yangın söndürme uçağı ya da helikopterinden yararlanılmasına askeri birimlerce gerek görülmedi. Bölgede askeri uçuş yapıldığı bildirildi.

Çanakkale Valisi Orhan Kırlı da uçağın düştüğünü ve pilotun kurtulduğunu doğruladı. Vali Kırlı “Çalışmalar Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yürütülüyor. Orman Bölge Müdürlüğü de yangın çıkması olasılığına karşı önlem aldı. Bölgede kazayı gören olup olmadığı da araştırılıyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!