Kazayla arkadaşını vurdu, 5 yıllık hapse çarptırıldı

Güncelleme Tarihi:

Kazayla arkadaşını vurdu, 5 yıllık hapse çarptırıldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2009 14:29

SAMSUN’da otomobilin içinde tabancasını kurcalarken kazayla arkadaşı 22 yaşındaki Serhat Mırık’ın ölümüne neden olan 23 yaşındaki Şerif Onay, ‘taksirle bir kişinin ölümüne neden olmak’ suçundan 5 yıl 3 ay 10 gün hapis cezasına çarptırıldı. Onay, mahkemede “En yakın arkadaşımdı. Hayattaki en büyük cezayı ben kendime verdim. Sizin vereceğiniz her cezaya razıyım” dedi.

İlkadım İlçesi Unkapanı Mahallesi’nde mart ayında meydana gelen olayda Şerif Onay, 24 yaşındaki Yusuf Şengün ve Serhat Mırık, 25 yaşındaki Ali Uysal’ın kullandığı 55 DA 774 plakalı otombil ile gezmeye çıktı. Hareket halindeki otomobilin arka koltuğunda oturan Onay, üzerinde bulunan ruhsatsız tabancasını çıkarıp kurcaladığı sırada otomobil sürücüsü olan Uysal, kendisini uyardı. Ancak uyarıyı dikkate almayan Şerif Onay’ın elindeki tabanca aniden patladı ve çıkan kurşun ön koltukta oturan Serhat Mırık’ın sırtına isabet etti. Yaralanan Mırık, Mehmet Aydın Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı ancak doktorların müdahalesine karşın öldü.

Samsun 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuklu yargılanan Şerif Onay, olaydan dolayı son derece üzgün olduğunu belirterek, “Serhat en yakın arkadaşımdı. Onun ölümüne neden olmaktan dolayı üzgünüm. Hayattaki en büyük cezayı ben kendime verdim. Sizin vereceğiniz her cezaya razıyım” dedi. Mahkeme tarafından, ‘taksirle bir kişinin ölümüne neden olmak ve ruhsatsız silah bulundurmak’ suçlarından 5 yıl 3 ay 10 gün hapis cezasına çarptırılan Şerif Onay'ın tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!