Kazada ölen polis ve kızı toprağa verildi

Güncelleme Tarihi:

Kazada ölen polis ve kızı toprağa verildi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2008 15:28

DİYARBAKIR'dan, memleketi Kayseri'ye gelirken, yönetimindeki otomobilin Malatya yakınlarında otobüsle çarpışması sonucu yaşamını yitiren Diyarbakır Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya'nın koruma polislerinden Özel Harekatçı Cengiz Kaplan ve 7 yaşındaki kızı Ayşenur, gözyaşları arasında toprağa verildi.

Zeki Çatalkaya'yı korumakla görevli, yıllık izne ayrılan polis memuru Cengiz Kaplan yönetimindeki 06 AK 5896 plakalı otomobil, dün, Malatya- Darende karayolu Yukarı Ulupınar Çayırdüzü Mevkii'nde aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu, karşı yönden gelen Hüseyin Bayır'ın kullandığı 34 GOP 44 plakalı otobüsün altına girmişti. Kazada Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Cengiz Kaplan kaza yerinde, ağır yaralanan kızı Ayşenur ise Malatya Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitirmişti. Kazada, Cengiz Kaplan'ın eşi 31 yaşındaki Gülsüm Kaplan ile diğer çocukları 10 yaşındaki Sevda Ayşenur, 8 yaşındaki İhsanur ve 1 yaşındaki Muhammet Enes Kaplan yaralanmıştı. Yaralıların, İnönü Üniversitesi Malatya Turgut Özal Tıp Merkezi'ndeki tedavisi sürüyor.

Cengiz Kaplan ve kızı Ayşenur'un cenazeleri bu sabah memleketleri Kayseri'ye getirildi. Tarihi Hunat Camii'nde cuma namazı sonrası düzenlenen cenaze törenine, Kayseri Valisi Mevlüt Bilici ile İl Emniyet Müdürü Orhan Özdemir, emniyet müdür yardımcıları, şube müdürleri, amir ile polis memurları, özel hareket polisleri, hayatını kaybeden polis memuru Cengiz Kaplan'ın yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Polis memururu Cengiz Kaplan'ın kızkardeşleri, ağabeylerinin ardından uzun süre gözyaşı döktü.

Diyarbakır Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya ise cenazeye çelenk gönderdi. Kayseri Müftüsü Şaban İşlek, cenaze namazını kıldırdıktan sonra emniyet teşkilatına başsağlığı, polis memurunun yakınlarına sabır diledi. Diyarbakır Emniyet Müdürü Çatalkaya'nın koruması, Özel Harekat Şubesi'nde görevli polis memuru Cengiz Kaplan’ın Türk bayrağını sarılı tabutunu meslektaşları bir süre omuzlarda taşıdı. Kaplan ve kızının tabutları ardından cenaze aracına konularak götürüldüğü Gesi Beldesi'nde toprağa verildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!