Kaza soruşturulsun

Güncelleme Tarihi:

Kaza soruşturulsun
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2006 00:00

CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen, Deniz Baykal’ı taşıyan Devlet Hava Meydanları İşletmesi’ne (DHMİ) ait helikopterin Antalya’dan havalandıktan kısa süre sonra arıza yapmasının nedeninin araştırılmasını istedi.

Sevigen, Baykal’ın son zamanlardaki ulusalcı tavrı ve Lübnan’a asker gönderilmesine karşı çıkması nedeniyle partililerin ve kendisinin arızanın nedeni konusunda merak içinde olduklarını belirterek, şunları söyledi: "DHMİ’ye yazı yazarak helikopterin teknik kontrollerinin kimin yaptığını, uçuş izinlerini kimlerin verdiğini araştırılmasını istedim. Orman yangınına gittik. Bakanın bile gidemediği noktalara gittik. Dönüşte Antalya Havaalanı’nda yakıt ikmali yaptık. Kalkıştan sonra helikopter dengesini bulamadı. Sağa sola yatıyorduk, tarlaya indik. Kaptan ve teknisyen motoru açarak 15 dakika uğraştılar. Ardından 15 dakika deneme uçuşu yapıp geri döndüler. Sonra biz binip Gazipaşa’ya gittik."

Baykal daha önce de İstanbul’dan Sinop’a helikopterle giderken tehlike atlatmıştı. Sis bulutuna girip kör uçuş yapan helikopter İstanbul’a dön-müştü.

Tarlaya inmişti

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın içinde bulunduğu helikopter Cumartesi günü 17.30 sıralarında Antalya’nın Elmalı ilçesinden Aççay Beldesi’ne giderken havada tehlike atlatmıştı. Helikopter Belek yakınlarındaki bir tarlaya iniş yapmak zorunda kalmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!