Kaza sonrası ilkyardım rezaleti

Güncelleme Tarihi:

Kaza sonrası ilkyardım rezaleti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2012 21:01

Maltepe'de belediye otobüsü ile otomobil kafa kafaya çarpıştı. Otomobilde sıkışan kadın vatandaşlar tarafından araçtan çıkarıltı. Bir kişi yaralı kadını kucakladı. Ayakları yere değen kadını sürüye sürüye yol kenarına taşıdı.

Haberin Devamı

Kaza saat 17.00 sıralarından Başıbüyük Mahallesi Başıbüyük orman yolunda meydana geldi. Zeki Kar'ın yönetimindeki otomobil Maltepe istikametine giden Kadıköy-Başıbüyük hattında çalışan belediye otobüsü ile kafa kafaya çarpıştı. Yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda meydana gelen kaza sonrası otomobilin ön kısmı hurdaya dönerken otomobil içinde bulunan Zeki Kar'ın eşi Canan Kar otomobilde sıkıştı. Zeki Kar yaralı bir şekilde araçtan çıkmayı başardı.

VATANDAŞLARDAN YARALIYA BİLİNÇSİZ MÜDAHALE

Canan Kar otomobilin önünde kurtarılmayı beklerken ilk müdahale vatandaşlardan geldi. İtfaiye ve sağlık ekiplerinin gelmesini beklemeyen vatandaşlar, sıkışan kapıyı açmak için önce ayaklarını kapıya dayadı daha sonra asılarak kapıyı açmaya çalıştı.

Kapıyı açmayı başaramayan vatandaşlar yaralıyı diğer kapıdan çıkardı. Bazı vatandaşlar ise yaralıya yanlış müdahale yapıldığını sağlık ekiplerinin beklenmesi gerektiğine dair ikazlarda bulundu. İkazları dikkate almayan bir kişi ise yarı kadını kucakladı. Ayakları yere değen kadını sürüye sürüye yol kenarına taşıdı.

Haberin Devamı

"EŞİME BAKIN DOSTLAR ALLAH AŞKINA"

Kaldırıma yatırılan yaralı için ambulansın gelmesi beklenirken, eşi kendi acısını unutup çevredeki vatandaşlara “Eşime bakın dostlar Allah aşkına" diye seslendi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri yerde yaralı halde yatan Canan Kar'ı sedyeyle ambulansa koyarken eşi başka bir ambulansa bindirildi. Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan karı koca tedavi altına alındı.

Belediye otobüsünün boş olması yaralı sayısının artmasının önüne geçerken otobüs şoförü, Zeki Kar'ın birden önüne geldiğini ve kendisine çarptığını iddia etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!