Kaza değil cinayet! Polisten kaçan sürücü dehşet saçtı

Güncelleme Tarihi:

Kaza değil cinayet Polisten kaçan sürücü dehşet saçtı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2023 07:00

Otomobiliyle polisten kaçtığı iddia edilen Temel Ünlü, bisikletçi Doğanay Güzelgün’e çarparak ölümüne neden oldu. Ünlü’nün kazanın ardından bırakıp kaçtığı otomobilinde uyuşturucu bulundu. Yerine başka biri teslim olsa da gerçek sürücü Temel Ünlü aranıyor.

Haberin Devamı

İstanbul’un dört bir yanından gelen bisikletliler her gün saat 05.30’da buluşup Bostancı Sahili’nde antreman yapıyordu. Bir grup bisikletli buluşma yerinde beklerken yanlarından hızla bir otomobil geçti, birkaç saniye sonra da fren ve çarpma sesi duyuldu. Otomobil yolun karşısına geçip arkadaşlarıyla buluşmaya giden bisiklet atölyesi sahibi, 25 yıllık profesyonel bisikletçi Doğanay Güzelgün’e (55) çarpmıştı. Güzelgün hayatını kaybederken sürücü otomobili bırakıp kaçtı. Otomobilin içinde kalan genç kadın, sürücüyü tanımadığını, sadece adını bildiğini iddia etti. Otomobilin içerisinde 1.2 gram da uyuşturucu bulundu. İddiaya göre, olay sırasında otomobili Temel Ünlü kullanıyordu ancak yerine Mehmet Can Ç. karakola giderek teslim oldu. Güzelgün’ün hayatını kaybetmesinin ardından Mehmet Can Ç.’nin aracı kullanan kişinin Temel Ünlü olduğunu söylediği öğrenildi. Mehmet Can Ç.’nin yanı sıra olay anında araçta bulunan Ceren K. gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından Anadolu Adliyesine getirilen Ceren K. ve Mehmet Can Ç. savcılıkta ifade verdi. Mehmet Can Ç. “Temel olay günü ikametime geldi. Kaza yaptığından bahsetti. Bu kazayı üstlenmemi istedi. Temel kazada yaralı ya da ölen olduğunu söylemedi. Aracı teslim almamı istedi. Bende olay yerine gidip aracı kullandığımı söyledim” dedi. Ceren K. ise Mehmet Can Ç. isimli şahsı tanımıyorum. Temel aracı kullanırken aşırı alkollüydü ve uyuşturucu madde kullanmıştı” ifadelerini kullandı. Ceren K. ifadesinin ardından serbest bırakılırken Mehmet Can Ç. ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı. Gerçek sürücü Temel Ünlü ise aranıyor.

Haberin Devamı

Kaza değil cinayet Polisten kaçan sürücü dehşet saçtı

Temel Ünlü

‘BAŞKASI ÜSTLENDİ’

Olaya tanık olan bisikletçilerden Sinem Sayar, “Araca baktığımda bir kadın gördüm ve yanında bekledim. Arabanın içinde çokça uyuşturucu madde bulunuyordu. Yarım saat sonra başka biri geldi ve cinayeti üstlendi, o kişi Doğanay abiye çarpan kişi değildi” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!