Kayseri'de pilav izdihamı

Güncelleme Tarihi:

Kayseride pilav izdihamı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2008 14:44

KAYSERİ'de Hıdrellez Şenlikleri kapsamında pilav dağıtılırken izdiham oldu. 4 kazanda 1000 kişilik olarak hazırlanan etli bulgur pilavından almak isteyen kadınlar, uzun kuyruk oluşturdu. 1 tabak pilav almak için kadınlar, büyük çaba harcadı.

Haberin Devamı

Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Melikgazi Gültepe Parkı'nda geleneksel olarak düzenlenen Hıdrellez Şenlikleri'ne özellikle kadınlar ilgi gösterdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan şenliklerde halk ozanları atıştı, Kültür ve Turizm Müdürlüğü Kafkas Halk Dansları Topluluğu gösteri sundu. Yoğurt yeme, iğne iplik ve çuval yarışmalarının ardından ödül törenine geçildi.

Şenlikler sırasında etkinlikleri izlemeye çalışan 47 yaşındaki Zekiye Oktay, dengesini yitirerek merdivenden düştü. Protokolün yakınındaki kazada başından yaralanan kadına ilk müdahele şenlik alanında bekleyen sağlık ekipleri yaptı. Kadın daha sonra ambulansla Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırıldı.

Hıdrellez Şenlikleri'nde geleneksel pilav ikramı sırasında ise, izdiham oldu. Saatler önce pilav dolu kazanların önünde kuyruk oluşturan kadınlar, dağıtımın başlamasyla ile birlikte öne geçebilmek için büyük çaba harcadı. Melikgazi Belediyesi'nce 1000 kişilik olarak 4 kazanda hazırlanan etli bulgur pilavı, ayran ve ekmek yaklaşık 15 dakikada tükendi. Dağıtım sırasında, sıra nedeniyle kadınlar arasında sık sık tartışma çıktı. İzdiham sırasında ekmekler ayaklar altında ezildi. İzdihamda bir tabak pilavı almayı başaran kadınlar da, çimlerin üzerinde oturarak, bunu yedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!