Kayseri'de günde 200 bin paket sigara tüketiliyor

Güncelleme Tarihi:

Kayseride günde 200 bin paket sigara tüketiliyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2008 15:45

TÜRKİYE Yeşilay Cemiyeti Kayseri Şube Başkanı Ertuğrul Uyanık, “Yapılan araştırmaya göre Kayseri'de günde 200 bin paket sigara tüketiliyor. Bu rakam, ayda 6 milyon paket ediyor. Bu rakamı ortalama 3 YTL ile çarparsak, 18 milyon YTL'lik bir maliyet ortaya çıkıyor” dedi.

Yeşilay Cemiyeti Şube Başkanı Ertuğrul Uyanık, Kayseri Yeraltı Çarşısı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Adnan Kenanoğlu'nu ziyaret etti. Şube Başkanı Ertuğrul Uyanık, çarşıda uygulanan sigara yasağı nedeniyle Adnan Kenanoğlu'na plaket verdi. Yeşilay Şube Başkanı Uyanık, kapalı alanlarda sigara içilmesini yasaklayan yasanın çıkmasından 6 ay önce çarşıda sigara içilmesinin yasaklandığını belirterek, “Sigara ile 3 nedenle mücadele edilmesi gerekiyor. Kanser gibi ölümcül bir hastalığın nedenleri arasında olduğu, ekonomik açıdan ciddi kayıplara neden olduğu için ve gençleri alkol ve uyuşturucu gibi daha zararlı alışkanlıklara sevk ettiği için sigara ile mücadele edilmesi gerekiyor” dedi.

Yapılan araştırmaya göre Kayseri'de günde 200 bin paket sigara tüketildiğini ifade eden Uyanık, “Bu rakam, ayda 6 milyon paket ediyor. Bu rakamı ortalama 3 YTL ile çarparsak, 18 milyon YTL’lik bir maliyet ortaya çıkıyor. Kayseri'de sigara bıraktırmak için çalışılırsa, 18 milyon YTL'lik rakam, esnafa ve ekonomiye dönecektir” diye konuştu. Yeraltı Çarşısı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Adnan Kenanoğlu da sigara içilmesini yasaklayan kanun çıkmadan 6 ay önce Yeraltı Çarşısı'nda sigarayı yasakladıklarını belirtti. Kenanoğlu, “Esnafımız ve müşterilen bu yasağa sorun çıkartmadan uyuyor. Tiryakiler ise sigaralarını çarşının dışında içiyor” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!