Kayseri'de adliye yanında intikam cinayeti

Güncelleme Tarihi:

Kayseride adliye yanında intikam cinayeti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2006 12:17

KAYSERİ'de 4 ay önce işlenen bir cinayetin zanlısı oğlu Mehmet Kertmen'in duruşmasını izlemeye gelen baba Ömer Kertmen (45), adliye binasının arkasındaki sokakta; babası, eşi ve kızının gözleri önünde, öldürülen kişinin kardeşi Hacı Mehmet Kuru (27) tarafından tabancayla vurularak öldürüldü.

Kaçmaya çalışan zanlı, olay yerindeki trafik polisleri tarafından tabancasıyla birlikte yakalandı.

4 ay önce Hasan Kuru’yu öldüren Mehmet Kertmen'in yargılandığı Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmasını izlemek için sanığın babası Ömer, annesi Fatma (45), kızkardeşi Gonca (16) ile dedesi Halil Kertmen (64), Sahabiye Mahallesi’ndeki Kayseri Adliye binasına gelmek üzere yola çıktı. Bugün saat 09.00 sıralarında adliyenin arkasındaki Ahmetpaşa Caddesi'nde yürüyen aile, birden silah sesiyle sarsıldı.

Arkada kalan Ömer Kertmen’in yere düştüğünü gören aile, panik içinde koştu. Kanlar içinde kalan Ömer Kertmen, çevreden yetişenler ve cadde üzerinde görev yapan trafik polisleri tarafından taksiyle Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Kalbinden ve boynundan 2 kurşun yarası aldığı belirlenen Ömer Kertmen, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olaydan sonra kaçmaya çalışan zanlı Hacı Mehmet Kuru, trafik polisleri tarafından tabancasıyla birlikte yakalandı.

YAKINLARI SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

Baba Halil ile eşi ve kızı, Ömer Kertmen’in ölümüyle yıkıldı. Acil servisteki Geri Döndürme odasının kapısında bekleyen Anne Fatma ve kızı Gonca, ölüm heberini alır almaz kendilerini yerlere attı.

Olay yeri inceleme ekiplerinin başlattığı araştırmada, bölgede 9 boş kovan bulundu. Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Siyami Başok da olay yerinde incelemede bulunarak, polis ekiplerinden bilgi aldı. Soruşturma sürüyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!