Kayseri’de şeytan üçgeni kurulmuş

Güncelleme Tarihi:

Kayseri’de şeytan üçgeni kurulmuş
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2010 00:00

Bütçe görüşmelerinde tartışma yaratan Kayseri’deki yolsuzluk iddialarını ortaya atan CHP Kayseri Milletvekili Mehmet Şevki Kulkuloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’ye kadar uzanan suçlamaların örtbas edildiğini savundu. Soruşturmalar yeniden açılmazsa suç duyurusunda bulunacağını belirten Kulkuloğlu “Kayseri’de adliye-vilayet-belediye arasında şeytan üçgeni var” dedi.

BÜTÇE görüşmelerinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan arasında tartışma konusu olan Kayseri dosyasını açan CHP Kayseri Milletvekili Mehmet Şevki Kulkuloğlu, soruşturmalar yeniden açılmazsa yüzlerce yeni suç duyurusunda bulunacağını söyledi. Tarih hanesinde ay için “112” yazan bir belgeyi açıklayan Kulkuloğlu, Yargıtay Başsavcılığı’nı İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Osman Güneş hakkında doğrudan soruşturma açmaya çağırdı.

Arınç’ın yanıtı bugün

Kulkuloğlu, dün Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, partisinin internet sitesinden de yayınlanan belgeleri basına dağıttı ve basına veremeyeceğini söylediği bazı belgelerden de alıntılar yaptı. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ise önceden duyurduğu basın açıklamasını, önce Kulkuloğlu’nun toplantısından sonraya, daha sonra da bugüne erteledi. Kulkuloğlu, basın toplantısında, Kayseri’de benzin istasyonları, halk otobüsü, dolmuş, taksi durakları ve otoparklardan para toplanan bir şebekenin 2007’de ortaya çıkarıldığını, Kayseri Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’ye uzanan suçlamaların örtbas edildiğini iddia etti. Kulkuloğlu şunları söyledi:

Deniz Feneri kurucusu

“Kayseri’de adliye-vilayet-belediye arasında şeytan üçgeni vardır. Yakup Erikel, dosyayı kapatmak üzere Ankara’dan görevlendirilen bir avukat. Bülent Arınç ve eşi Münevver Arınç’ın yıllardır özel avukatı. Egemen Bağış’ın arkadaşı, Sadullah Ergin’in üniversiteden arkadaşı, bir rivayete göre ev arkadaşı. AKP Siyaset Akademisi’nde öğretim görevlisi. Deniz Feneri Derneği’nin 7 kurucusundan biri. Ahmet Gökçek ile Ankaraspor’un yönetim kurulu üyesi, Başbakanlık İnsan Hakları Kurulu üyesi, Ankara Koruma Kurulu’nun Başkanı. Geçen yıl bilboardlara verilen ‘Milletin adamları’ afişinin mimarı. Gördüğünüz gibi AKP için vazgeçilmez bir kişi.

Cezaevine girmiş

Hacı Ali Hamurcu bir eldiven, ellerini kirletmemek üzere kullandıkları bir araç. Sonuçta mahkemede bu eldiven çöpe atılmış. Bu çocuk cebinde 15 lirayla cezaevine girmiş. Yakup Erikel ‘Sen ifadeni değiştir, tüm suçlamaları üzerine al, ben seni 1 ayda hapisten çıkarırım’ diyor. Mahkeme tutanağında Erikel’in hariçten alacaklılarına para ödediği yazıyor. Hapishanede bu parayı nereden buldu? Bu para belediye kasasından ödenmiştir.

Vali vekili sürüldü

Özhaseki hakkında rüşvet suçundan işlem yapılmasını isteyen, ‘İzin almanıza gerek yok, hemen davayı açın’ diyen Vali Vekili Osman Yurdakul tayin dönemi gelmeden sürgün ediliyor. Bu yazıya dayanak olan ekindeki rapor kayıp, savcılıkta da bulunmuyor. Başsavcı Vekili dosyayı istediği noktaya getirmek için iki kez valiliğe yazı yazıyor. Vali yardımcısı da ‘iddialar soyut’ diyerek rüşvet suçlamasını ayıklıyor.”
Öte yandan İçişleri Bakanı Beşir Atalay bugün, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik iddiasına ilişkin Bakanlık tarafından yürütülen işlemlerle ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü’nde basın toplantısı düzenleyecek.

Güneş, derhal görevden alınmalı

KULKULOĞLU’nun Osman Güneş’le ilgili iddiaları ise şöyle: “Dönemin Kayseri Valisi Osman Güneş, müsteşarlığa atanıyor, sonra da 4 Aralık’ta ‘dosyanın işlemden kaldırılması’ yazısına imza atıyor. Kendisini kurtarmak için de tarih bölümüne 4/112/2007 yazıyor. İsteyene kasım, isteyene aralık diyecek. 4 Aralık’ta vali değil, 4 Kasım deseniz rapor yok ortada. Osman Güneş’in derhal görevden alınması gerekiyor. Ayrıca 4 Aralık’ta vali olarak imzaladığı belgeye 12 Aralık’ta koşa koşa gidip müsteşar olarak onay veriyor, İçişleri Bakanı’nın onayına sunuyor. Bu Türkiye Cumhuriyeti tarihinin ibret vesikasıdır. İçişleri Bakanı, kendi memurlarının yaptığı örtbas etme olayına alet olmuştur, taraf olmuştur.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!