Kaymakamlık sınavı başvurusu nasıl yapılır? Kaymakamlık sınav başvuru şartları

Güncelleme Tarihi:

Kaymakamlık sınavı başvurusu nasıl yapılır Kaymakamlık sınav başvuru şartları
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2019 11:10

Kaymakamlık sınavı için başvuru ekranı, Resmi Gazete'de de yayımlandığı gibi bugün ÖSYM üzerinden kabul ediliyor. ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinde yer alan Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden tamamlanacak olan kaymakamlık sınavı başvurusu için bazı şartlar ise önem arz edecek. Peki, kaymakamlık sınavı başvuru işlemi nasıl yapılır ve şartları nelerdir? İşte, kaymakamlık sınavı hakkında detaylar

Haberin Devamı

Kaymakamlık sınav başvurusu için heyecanla beklenen süreç bugün başladı. ÖSYM üzerinden gerçekleştirilecek olan başvurularda, birçok bölümden adaylar başvurularını gerçekleştirebilecek. Peki, kaymakamlık sınavı başvurusu için gerekli şartlar neler olacak? İşte, kaymakamlık sınavı için başvuru işlemleri ve şartları hakkında bazı bilgiler

Toplam 100 kaymakam alımı için sınav başvuru ekranı aşağıdaki ekran üzerinden açılacaktır. Ekran açıldığında sınav başvuru ekranına ulaşmak için lütfen aşağıdaki bağlantıyı tıklayınız

KAYMAKAMLIK SINAV BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYIN

ADAYLARDA HANGİ ŞARTLAR ARANACAK?

İlana göre, sınava girecek adaylarda, üniversitelerin en az dört yıllık lisans eğitimi veren fakültelerinin uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, kamu yönetimi, iktisat, işletme, maliye ve finans, sosyoloji, halkla ilişkiler ve tanıtım, psikoloji bölümlerinden veya bu bölümlerden herhangi birinin müfredatında yer alan derslerin en az yüzde 80'ine sahip olan diğer bölümlerden ya da hukuk fakültelerinden mezun olma şartı aranacak.

Üniversitelerin sosyal bilimler, mühendislik fakülteleri ile tarih bölümlerinde en az dört yıllık lisans eğitimi yapan ve uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, kamu yönetimi, hukuk ve iktisat alanlarında lisansüstü eğitim yapanlar da sınava başvurabilecek.

Ayrıca adaylarda, 1 Ocak 2019 tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmaları ve askerlikle ilişiklerinin bulunmaması koşulları da aranacak.

Haberin Devamı

KILAVUZ BİLGİLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

SINAV NE ZAMAN YAPILACAK?

Kaymakamlık sınavı, 9 Kasım 2019'da saat 10.15'te Ankara'da yapılacak. Adaylar, saat 10.00'dan sonra sınav binalarına alınmayacak. Sınavda 100 soru için adaylara 150 dakika süre tanınacak.

Sınavda, 70 ve daha yüksek puan alan adaylardan, ilan edilen kadronun (100) 4 katı olan 400 aday mülakata katılmaya hak kazanacak ve İçişleri Bakanlığı tarafından yapılacak mülakata çağrılacak.

KAYMAKAMLIK SINAVINDA SORULAR NELER OLACAK?

Sınavda adaylara, 34 sorudan oluşan Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi ile 66 sorudan oluşan Alan Bilgisi Testi uygulanacaktır.

Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi: Türkçe (14), Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi (4), Türkiye’nin Sosyo-Ekonomik Yapısı (10) ve Türkiye’de Demokratikleşme ve İnsan Hakları (6) ile ilgili çoktan seçmeli sorulardan,

Alan Bilgisi Testi: Anayasa Hukuku (13), İdare Hukuku (18), Türkiye’nin İdari Yapısı (14), Türkiye’de Mahalli İdareler (9), Ekonomi (12) ile ilgili çoktan seçmeli sorulardan oluşacaktır.

Haberin Devamı

SINAV BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

Sınava girecek adaylar 19-26 Eylül 2019 tarihleri arasında, ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile ÖSYM adına 216,00 TL sınav ücreti yatıracaklardır.

BAKMADAN GEÇME!