Kaymakamlık sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Güncelleme Tarihi:

Kaymakamlık sınav sonuçları ne zaman açıklanacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2018 13:09

Kaymakamlık sınav sonuçları için adayların sorgulamaları başladı. 2 Eylül tarihinde sınava giren yüzlerce aday, kendilerine yöneltilen 100 soruyu cevapladı. Sınavın ardından sonuçlar hakkında sorgulamalarına başlayan adaylar, kaymakamlık sınav sonuçları ne zaman açıklanacak sorularını yöneltmeye başladı. İşte, o konu hakkında ÖSYM'nin yapmış olduğu açıklama ve detaylı bilgiler

Haberin Devamı

Kaymakamlık sınavına giren adaylar, sınavın tamamlanmasının hemen ardından sonuçlara kilitlendi. ÖSYM'nin akademik takviminde yer alan bilgilere göre, 2 Eylül tarihinde gerçekleştirilen Kaymakamlık sınavının sonuçları, 27 Eylül tarihinde erişime açılacak.

İLK 400 ADAY MÜLAKATA GİRMEYE HAK KAZANACAK

İlk 400 aday ve 400. adayla aynı puanı alan diğer adayların sınav sonuç bilgisinde “İçişleri Bakanlığı tarafından yapılacak mülakata katılmaya hak kazandınız. Mülakat tarihleri İçişleri Bakanlığı tarafından bildirilecektir.”, 70 ve daha yüksek puan alan ancak kontenjana giremeyen adayların sınav sonuç bilgisinde “Kontenjan nedeniyle mülakata çağrılmadınız.”, 70 puanın altında puan alan adayların sınav sonuç bilgisinde ise “Kazanamadınız.” ibaresi yer alacaktır.

Haberin Devamı

TOPLAM 100 SORU YÖNELTİLDİ

Sınavda adaylara, 34 sorudan oluşan Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi ile 66 sorudan oluşan Alan Bilgisi Testi uygulandı.

Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi: Türkçe (14), Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi (4), Türkiye’nin Sosyo-Ekonomik Yapısı (10) ve Türkiye’de Demokratikleşme ve İnsan Hakları (6) ile ilgili çoktan seçmeli sorulardan,

Alan Bilgisi Testi : Anayasa Hukuku (13), İdare Hukuku (18), Türkiye’nin İdari Yapısı (14), Türkiye’de Mahalli İdareler (9), Ekonomi (12) ile ilgili çoktan seçmeli sorulardan oluştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!