Kaymakam su sorununa el attı

Güncelleme Tarihi:

Kaymakam su sorununa el attı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 1999 00:00

Haberin Devamı

Önceki hafta yansıttığımız Silivri'deki yazlıkçıları perişan eden su skandalında bir adım atıldı. Kaymakam, yazlıkçılara iflas eden Sular İdaresi Birliği'nin yedi milyarlık borcunu üstlenmelerini önerdi ve ana parayı öderlerse suya kavuşabileceklerini söyledi.

SİLİVRİ'nin Semiz Kumlar mevkiindeki su sorunu çözülüyor.

Buradaki sayfiye siteleri sularını artezyen kuyularından alıyor, su işini de Sular İdaresi Birliği adlı bir kooperatif yürütüyordu. Ancak kooperatifte bir yolsuzluk ortaya çıkmış ve kapatılmıştı. Bunun üzerine yazlıkçılar susuz kaldılar. Bu sorun önceki hafta gazetemizde haber olmuştu.

Geçen hafta Silivri Kaymakamı Bayram Öz, Semiz Kumlar sakinleriyle bir toplantı yaptı. Öz, Birliğin borcundan dolayı kuyulara haciz konduğunu ve ana borcun yedi milyar lira olduğunu söyledi. Ana paranın ödenmesiyle suların akmaya başlayacağını söyleyen Öz, site sakinlerine aralarında para toplayarak bu borcu kapatmalarını önerdi.

Bu teklif site sakinlerinin çoğu tarafından olumlu karşılandı. Site yöneticilerinden biri olan Aziz Sakarya, ‘‘Şu anda tanker başına 12 milyon lira ödüyoruz. Önerilen çözüm bizim için de daha kárlı olacak’’ dedi.

Silivri Kaymakamı Öz ise, şöyle söyledi: ‘Bu geçici bir çözüm. Kumburgaz bölgesinin TEK'e borcu faiziyle 23 milyar. 4 bin 500 abone mağdur durumda. Bu yazı kurtarmak için site yöneticileriyle toplantı yaptım. 32 siteden 14'ü katıldı. Diğerleriyle görüşecekler. Toplanan parayı kendileri yatırdığında suya kavuşacaklar.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!