Kaymakam raporu

Güncelleme Tarihi:

Kaymakam raporu
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 1998 00:00

Haberin Devamı

Askerler, cuma günü yapılacak MGK toplantısına, kadın eli sıkmayan kaymakamlarla, tarikat bağlantıları bulunan valileri masaya getirecek. BÇG'nin hazırladığı ve Başbakan Yılmaz'a da ulaştırılan rapora rağmen hükümetin herhangi bir adım atmamasından yakınan askerler, İçişleri'ndeki yöneticilerden rahatsızlıklarını da dile getirecekler.

Batı Çalışma Grubu, kadın eli bile sıkmayacak kadar radikal görüşlere sahip 230 dolayında kaymakam bulunduğunu belirten bir rapor hazırladı. Raporda ayrıca tarikatlarla direkt bağlantısı olan 27 valinin olduğu belirtildi.

Hazırlanan listenin işlem yapılması beklentisiyle hükümete iletilmesine rağmen yeni hiçbir düzenleme yapmaması TSK tarafından endişe ile izleniyor. Ordu- Hükümet ilişkilerinde yeni dönemde en kritik konulardan birinin hükümetin bu alanda adım atıp atmayacağı konusu oluşturacak. Askerlerin el sıkmayan kaykamlar konusundaki rahatsızlıklarını, cuma günü yapılacak MGK toplantısında dile getirmeleri bekleniyor.

DEMİREL ARAŞTIRMIŞTI

Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel de Devlet Denetleme Kurulu'na (DDK) talimat vererek, BÇG'nin illerde yaptığı araştırmanın sonuçlarını içeren raporunda işaret edilen valilerin acilen araştırılmasını istemişti. Demirel, BÇG'nin hazırladığı raporu Başbakan Mesut Yılmaz'a da iletmişti.

Raporun bir kaç kanaldan hükümete iletilmesine karşın İçişleri Bakanlığı'nın harekete geçmemesi ordudaki rahatsızlığı artırdı. Bakan Başesgioğlu'nun tarikatçı vali, kaymakam ve merkez teşkilat yönetilericiyle ilgili ayrıntılı BÇG listesine rağmen hiçbir işlem yapmadığı öne sürüldü.

KİLİT GÖREVLER

İçişleri Bakanı Murat Başesgioğlu'nun, şimdiye kadar tarikatçı yöneticilerden Personel Genel Müdürü Osman Güneş'i görevden aldığı belirtildi. Ancak Başesgioğlu, Güneş'i İller İdaresi Genel Müdürlüğü'ne getirerek bir anlamda ödüllendirdi.

Güneş'in yerine getirilen Mehmet Yılmaz'ın ise Bakanlık'taki tarikatçı örgütlenmeyi söküp atamadığı belirtildi. Yılmaz'ın ‘‘Ben bu kişilerle çalışamam’’ diye diretmesine rağmen bir sonuç alamadığı kaydedildi.

Halen İçişleri'nde kilit görevde bulunan, BÇG raporunda da tarikatlarla bağlantılı olduğu iddia edilen yöneticiler arasında şu isimlerin de yer aldığı öğrenildi:

Personel Genel Müdür Yardımcısı Muammer Yaşar Özgül. Personel Daire Başkanı İsmail Gündüz. Personel Daire Başkanı Abdülkadir Atalık. Personel Daire Başkanı Sadrettin Karahocaoğlu. Personel Şube Müdürü Sabahattin Öztürk. İller İdaresi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı İbrahim Uğur. İller İdaresi Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Ahmat Altıparmak. Eğitim Daires Başkanlığı Şube Müdürü Celalettin Lekesiz. Sivil Savunma Genel Müdür Yardımcısı Fahri Keser. Sivil Savunma Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Turhan Ayvaz. APK Kurul Başkanlığı Daire Başkanı Hasan Karahan.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!