Kaymakam Bey'in fasulye macerası, iflasla bitti

Güncelleme Tarihi:

Kaymakam Beyin fasulye macerası, iflasla bitti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2000 00:00

Haberin Devamı

Köylüyü fasulye üretmeye teşvik etmek isteyen Baklan Kaymakamı Orhan Çiftçi, fasulyenin azizliğine uğradı. 10 dönüm tarlada 6-7 ton ürün bekleyen Kaymakam, sadece 1 ton elde edince, ‘‘Bir daha fasulye ekmeyeceğiz’’ dedi.

DENİZLİ'nin Baklan İlçesi Kaymakamı Orhan Çiftçi, Baklan ovasında fasulye de yetiştiğini çiftçiye göstermek isterken zarar etti.

Çiftçi, üç ay önce Konak köyü yakınlarında 10 dönüm tarla kiralayarak maksi cinsi fasulye ektirdi. Hasat zamanı kadın işçiler tutuldu. Ancak kadınların işçiliğini beğenmeyen Çiftçi, Kaymakamlık, Milli Eğitim, Tarım, Halk Eğitim Merkezi, Özel İdare Müdürlüğü ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nda görev yapan memur ve işçilere fasulye toplama görevi verdi. 10 devlet memuru mesailerini tarlada geçirirken, toplanan ürün de haldeki toptancılara pazarlandı. 6- 7 ton mahsül hedeflenirken, sadece bir ton verim alındı. Kaymakam Çiftçi, ‘‘Zarar ettik. Bir daha fasulye ekmeyeceğiz’’ dedi.

Fasulye toplayan memur ve işçiler, yeni görevleriyle ilgili yorum yapmaktan çekinirken, Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) Denizli Dönem Sözcüsü Nursel Sevinç, kaymakamı eleştirdi. Sevinç, ‘‘4'üncü Murad mantığı’’ değerlendirmesi yaptı. Sevinç, ‘‘Zaten yüzde 10 maaş zammı ve sürekli yapılan baskılar altında ezilen memurlarımıza, 4. Murad gibi baskı kurmaya çalışıyorlarsa bu memlekette kamu görevi yapmak oldukça zor. Bu olayı kınıyoruz ve sonuna kadar takipçisi olacağız’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!