Kayıp müteahhidin cesedi dağlık arazide aranıyor

Güncelleme Tarihi:

Kayıp müteahhidin cesedi dağlık arazide aranıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2008 14:08

ISPARTA'nın Eğirdir İlçesi'nde, Şemdinli sanığı Uzman Çavuş Tanju Çavuş'un da aralarında bulunduğu 3 kişinin ‘tasarlayarak adam öldürmek’ suçundan tutuklanmasıyla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Uzman Çavuş Tanju Çavuş'un 2 kişiyle birlikte öldürdüğü iddia edilen ve 2 aydır kayıp olan müteahhit Salih Uçar'ın cesedi, Bedre Koyu üzerinde bulunan dağlık arazide aranıyor.

Isparta'da müteahhitlik yapan, evli, 4 çocuk babası 44 yaşındaki Salih Uçar'ın cesedi Eğirdir Bedre Koyu Mevkii'nde aranmaya başlandı. İzmir'den gelen kokuya duyarlı, özel eğitimli bir köpek ve iki kişiden oluşan arama timi bugün İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekiplerle birlikte bölgedeki dağlık ve ağaçlık arazi üzerine arama çalışmalarını sürdürüyor. İzmir'den gelen iki kişilik arama ekibi bölgede arama çalışmalarına yüzeysel tarama ile başladı. Ellerindeki sopalarla toprak kontrolü yapan ekip, herhangi bir kazı çalışmasının yapılıp yapılmadığına baktı daha sonra sabah saat 09.00'dan itibaren ceset kokusuna duyarlı özel eğitim almış köpek birlikte kademe kademe arama yaptı.

HER AĞACIN ALTINA BAKIYOR

Ceset kokusuna duyarlı köpek, Bedre Koyu'ndaki arazide incelenmedik ağaç altı bırakmıyor. En küçük çalıların altını bile koklayan köpek, zaman zaman yoruluyor ve eğitmenleri tarafınan kafesine konularak dinlenmeye bırakılıyor. Özel arama ekibi ise köpeğin dinlendiği sırada araziyi didik didik tarıyor.

AİLE ARAMAYA KATILMADI

Ekipler arama çalışmaların titizlikle sürdürürken, arama yapılan alana ekip dışından hiçkimse yaklaştırılmıyor. Arama çalışmaların yürüten ekibin soruşturmanın sağlıklı yürütülebilmesi için bölgenin deşifre olmasını istemediği belirtiliyor. Gazetecilerin de yakın plan çalışmasına izin verilmezken, arama çalışmasına Salih Uçar'ın ailesinden katılan olmadı. Salih Uçar'ın ailesi savcının uyarısı üzerine gazetecilere açıklama yapmaktan kaçınıyor.

Diğer yandan Uzman Çavuş Tanju Çavuş'un 2007 tayin döneminde Isparta'ya geldiği, Isparta'da isminin herhangi bir olmaya karışmadığı kaydedildi. Tanju Çavuş'un Caner Altan ile eski arkadaşlığı bulunduğu, her ikisinin de Kırşehir'den çocukluk arkadaşı olduğu belirtildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!