Kayıp liseli, çaldığı otomobille yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Kayıp liseli, çaldığı otomobille yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2005 01:51

Okul önünden kaçırıldığı iddia edilen 16 yaşındaki U.K, çalıntı bir otomobille kız arkadaşlarını gezdirirken yakalandı. U.K. ‘hırsızlık ve uyuşturucu satmaktan’ tutuklandı. Haydarpaşa Endüstri Meslek Lisesi önünden geçen hafta kimliği belirsiz kişiler tarafından kaçırıldığı iddia edilen 16 yaşındaki U.K. çalıntı bir otomobille kız arkadaşlarını gezdiriken polis tarafından yakalandı.

Mahkemeye çıkarılan U.K. ‘Hırsızlık ve uyuşturucu satmak’ suçundan tutuklandı. Otomobile bir kamyonete ait 34 BJ 8274 numaralı plakayı takarak polis kontrollerinden kurtulan liseli U.K ve iki kız arkadaşları gözlem altına alındı. İşlemleri çocuk büro amirliğinde tamamlanan 17 yaşındaki R.B, H.E ve U.K dün adliyeye sevk edildi.

Alem yapacaktım

Ailesini bile kandıran U.K polise olayın tüm detayını anlattı. İki arkadaşına yazdığı senaryoyu oynatan U.K. ‘okul önünde herkesin inanması için iki arkadaşımı ayarlayıp kendimi kaçırılıyormuş gibi gösterdim. Arkadaşlarım beni zorla otomobile bindirdiler, amacım birkaç gün, günümü gün edip alem yapacaktım. Başka bir amacım yoktu’ dediği ileri sürüldü.

Cumhuriyet Savcısı tarafından ifadesi alınan U.K, TCK 188/ 3 maddesi gereğince ‘Uyuşturucu madde ticareti yapmak ve haksız yere ele geçirilen anahtar ile oto hırsızlığı’ suçundan tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildi. U.K ile aynı otomobilde yakalanan H.E ve R.B ise savcılık tarafından serbest bırakıldı. Nöbetçi 1. Sulh Ceza Mahkemesi’ne çıkartılan U.K tutuklanarak Bayrampaşa Kadın ve Çocuk Tutukevi’ne gönderildi.

Kaçırma senaryosu yapmış

U.K. ‘Herkesin inanması için iki arkadaşımı ayarlayıp kendimi kaçırılıyormuş gibi gösterdim. Amacım alem yapmaktı’ dedi. U.K.’nin aynı otomobilde yakalanan kız arkadaşları H.E. ve R.B serbest bırakıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!