Kayıp gemi Karadeniz'de aranıyor

Güncelleme Tarihi:

Kayıp gemi Karadenizde aranıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2008 12:43

RUSYA'nın Novoroski Limanı'ndan yüklediği demiri Bartın Limanı'na getirmek için geçen Pazar günü yola çıkan ve 3 gündür izine rastlanmayan Panama bandıralı yük gemisini arama çalışmaları sürüyor.

Pazartesi günü öğle saatlerinde Bartın Limanı'nda olması gereken ‘Rezzak’ adlı geminin batmış olabileceği ihtimali de değerlendirilirken, arama çalışmalarına Karadeniz Bölge Komutanlığı'na bağlı bir fırkateyn denizden, Eskişehir'den havalanan Türk Hava Kuvvetleri'ne bağlı bir keşif uçağı da havadan katılıyor.

Kayıp gemiyi bulmak için Karadeniz'de seyreden tüm gemilere yapılan duyurunun ardından ilk ihbar geldi. İnebolu Kaymakamı İlhan Karakoyun, ‘Şebnem’ adlı kuru yük gemisinin İnebolu'nun 6.5 mil açığında deniz yüzeyinde 3 life raft (şişme bot) ve birkaç can simidi gördüğünü ihbar ettiğini açıkladı. Kaymakam Karakoyun, “Karadeniz'de seyreden Şebnem adlı yük gemisi denizciler arasında irtibat sağlayan Samsun Türk Radyo'ya İnebolu'nun 6.5 mil açığında, deniz yüzeyinde 3 life raft ve birkaç can simidi gördüğünü rapor etti. Bu ihbar üzerine Liman Başkanlığımız ve Sahil Güvenlik Komutanlığımızla birlikte teyakkuzdayız. Geminin battığına dair bize ulaşan başka bir bilgi yok” dedi.

İnebolu açıklarında şişme bot ve can simitleri görülmesi üzerine Karadeniz'de arama yapan fırkateyn bugün sabah saatlerinde İnebolu açıklarına geldi. Arama çalışmalarının İnebolu açıklarında yoğunlaştırıldığı belirtildi. Panama bayraklı 3009 grostonluk geminin işletmecisinin Türk olduğu ve içinde yabancı uyruklu 25 mürettebat bulunduğu belirtildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!