Kayıp askerlerin aileleri şaşkın

Güncelleme Tarihi:

Kayıp askerlerin aileleri şaşkın
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2007 15:13

Haberin Devamı

Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’ndeki terör saldırısında 12 şehit veren Dağlıca Taburu’nda görev yapan ve akibetleri belli olmayan 8 askerden er İrfan Beyaz Gaziantep, Uzman Çavuş Halis Çağan Adana, Çavuş Mehmet Şenkul Niğde, er Özhan Şabanoğlu Hatay ve Ramazan Yüce Mersin’deki ailelerinin ve Çukurova’nın yüreğini yaktı. Günlerdir ağıt yakarak perişan olan aileler, yetkililere seslenerek, “Evlatlarımız nerede? Onları bulun acımızı dindirin” diye feryat ediyor. Niğdeli Çavuş Mehmet Şenkul’un tansiyon hastası anne ve babası oğullarını aramak için gece Hakkari’ye gitti.

Hakkari’de çıkan çatışmada şehit olan 12 askerini bugün toprağa veren Türkiye, kayıp 8 askerine dua ederken, askerlerden gelecek sevinçli bir haber bekleyişleri sürüyor.

UMUT TÜKENMİYOR

Haberin Devamı

Gaziantepli er İrfan Beyaz’ın Gaziantep’in Güneş Mahallesi’nde oturan ailesinin umut ve korku dolu bekleyişi 3'üncü güne girdi. Baba Halil Beyaz, önce şehit denilen sonra kayıp haberini aldığı oğlunun evine dönmesini beklerken, oğlunun sağ bulunması için evlerine akın eden yakınlarının sürekli dua etmesini istiyor.

ŞEHİTLE KOLA KOLA

İrfan Beyaz’ın, çatışmada şehit olan aynı kentten er Mehmet Cücük'le birlikte çektirdikleri fotoğraf ailelerinin elinden düşmüyor.
Kayıp er İrfan Beyaz'ın yakınları, çatışmada şehit olan Mehmet Cücük'le hemşehri oldukları için asker ocağında birbirleriyle yakınlık kurduklarını söyledi. Yakınları, Beyaz'ın şehit arkadaşı Cücük'le birlikte çektirdikleri fotoğrafı bir ay önce kendilerine gönderdiğini belirtti.

‘SEVİNSEK Mİ, ÜZÜLSEK Mİ?’

Önce şehitlerin arasında ismi geçen ardından da teröristler tarafından kaçırıldığı ileri sürülen İrfan Beyaz’ın Gaziantep’in Güneş Mahallesi’ndeki evinde tedirgin bekleyiş sürerken, annesi Senem Beyaz, “Önce oğlumun şehit olduğu haberi geldi. Ardından da askeri yetkililer şehit ve yaralılar arasında bulunmadığını söylediler. Şimdi de kayıp olduğu söyleniyor. Korkuyla bekliyoruz. Şehit çocukların acısı içimi dağladı. Oğlumun sağ olduğunu öğrendiğime bile sevinemiyorum” dedi. Yaşadığı şok nedeniyle kriz geçiren İrfan Beyaz’ın nişanlısı Tuğba Özbay ise, “Nişanlımın şehit olduğu haberiyle kahroldum. Şimdi ise rehin alındığını öğrendik. Sevinsem mi üzülsem mi bilmiyorum. Bir hafta önce İrfan ile telefonla görüşmüştük. Bana askerliğinin biran önce bitip, düğünümüzü yapmak istediğini söylemişti. İnşallah biran önce aramıza döner” diye konuştu.

Haberin Devamı

KIZIM BABASIZ KALMASIN

Adana’nın Tufanbeyli İlçesi’nde oturan 1 çocuk babası Uzman Çavuş Halis Çağan’ın ailesi umudunu yitirmiyor. Babası İbrahim Çağan, torunu 3 yaşındaki Zeliha ile birlikte oğlunun yolunu gözlüyor. Geçen yıl Güneydoğu’ya tayini çıktığı için eşi Zübeyde ve kızını memleketinde bırakıp görev yerine giden Çağan’ın çok iyi bir baba olduğunu anlatan eşi Zübeyde Çağan, “Kızımın babasız kalmasını istemiyorum. Ne olur onu sağ bulsunlar” dedi. 13 çocuklu ailenin en küçük oğlu olan Çağan’ın 35 yaşındaki ağabeyi Ali Çağan, “Devlet büyüklerine yalvarıyorum, bana kardeşimden bir haber versinler” diye konuştu.

OĞLUMUZU KENDİMİZ BULACAĞIZ

Niğdeli Çavuş Mehmet Şenkul’un Bor İlçesi’ne bağlı Kızılca Beldesi’ndeki ailesi ve yakınları acı bir haber gelmesinin tedirginliğini yaşarken, baba Ali Şenkul ile anne Nuriye Şenkul daha fazla bekleyemeyip, oğullarını bulmak için Hakkari’ye gitti. Akrabaları Şenkul çiftinin kendilerine, “Oğlumuzu biz kendimiz bulacağız, beklemeye tahammül edemiyoruz. Dayanamıyoruz yüreğimiz yanıyor” deyip otobüsle yola çıktıklarını anlattı. Anne ve babanın tansiyon hastası olduğu için gitmelerine izin vermek istemediklerini ancak çok ısrar edince yanlarında bazı akrabalarını da götürdükleri belirtildi.

Haberin Devamı

VATAN SAĞOLSUN

Akıbeti belli olmayan askerlerden Hataylı Özhan Şabanoğlu’nun merkeze bağlı Güzelburç Beldesi’ndeki ailesine, oğullarının kayıp olduğu dün evlerine gelen askerlerce bildirildi. Baba Bahattin Şabanoğlu, “Vatan sağ olsun” derken anne Fevziye Şabanoğlu, terhisine 2 ay kalan oğlunun resmini öpüp bağrına basarak Arapça ağıtlar yakarak acısını anlatmaya çalıştı.

EVİMİN DİREĞİ KAYIP

Mersinli asker Ramazan Yüce’nin annesi 45 yaşındaki Fatma Yüce de Kürtçe ağıtlar yaktı. Oğlunu limon tarlasında çalışarak büyüttüğünü Kürtçe anlatan anne 5 çocuk annesi Yüce, “Benim varım yoğum, evimin direği oydu. Ben onu babasız büyüttüm, üzerine titredim. Yetkililerden tek istediğim oğlumun bulunması. Barış istiyorum. Yeter artık akan kan dursun” dedi.

Haberin Devamı

GÖRÜNTÜSÜNÜ BEKLİYORLAR

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'ne bağlı Dağlıca Köyü yakınlarındaki saldırıdan sonra kaybolan ve henüz itribat kurulamayan 8 askerin arasında yer alan Denizlili piyade er 20 yaşındaki Fatih Atakul'un evinde tedirgin  bekleyiş sürüyor.
Fatih Atakul'un annesi 47 yaşındaki Aynur ile babası 50 yaşındaki Süleyman Atakul, basın mensuplarıyla görüşmezken, ağabeyi 25 yaşındaki Yavuz Atakul, kardeşinin akıbeti hakkında hiçbir bilgi verilmediğini, terör örgütünün yayın organı olan Roj TV'nin yayınını beklediklerini söyledi.

BABAANNEDEN KÜRTÇE AĞIT

Kayıp asker Fuat Başoda'nın babaannesi Saadet Salman da, Kürtçe ağıtlar yakarak torununu sağ olarak geri istedi. Babaanne Salman’ın kürtçe ağıtlarını Türkçe’ye çeviren Fuat Başoda’nın amcası Servet Salman, “Babaanesi ağıdında, Fuat’ın nişanlı olduğunu, bir an önce gelip düğününü yapmak istediğini söyledi. Ayrıca, onu çok merak ettiğini, sağ olarak tekrar Türk ordusuna katılıp, eski görevine devam etmesi dileğinde bulundu. Sadace Fuat için değil, bütün askerler için de dua etti” dedi. Anne  Zeynep Başoda ise Türkçe bilmediği için konuşmak istemediğini söyledi.

Haberin Devamı

Konya'nın Cihanbeyli İlçesi'nin Kaymakamı İhsan Kara, Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Güzel ve ilçedeki askeri yetkililer Başoda’nın ailesini ziyaret etti. Soğukkanlı olmak gerektiğini belirten Kaymakam Kara, “Oğlunuzun yaşaması münasebeti ile bir ümidimiz var. Bu ümidimizi kaybetmeyelim. Endişeli değil, umutlu bir bekleyiş içinde olmamız lazım. Bundan önce de asker kaçırma olayı yaşandı. Ama sağ olarak evlerine döndüler. Şimdiki askerlerimiz de sağ olarak evlerine dönecekler” diye konuştu
Kaymakam Kara, daha sonra Başoda’nın yakın akrabaları ile ayrı bir odaya geçerek özel bir görüşme yaptıktan sonra beraberindeki heyet birlikte evden ayrıldı.

Ziyaret sırasında evde bulunan Kandil eski Belediye Başkanı Hasan Çam ise, “Mecliste 20 tane milletvekili var. Ne duruyorlar, devreye girsinler, kurtarsınlar. Ama mecliste birşey yaptıkları yok” diye tepki gösterdi.

KAYIP ASKERLERİN AİLELERİ TBMM’YE BAŞVURDU

Hakkari’de meydana gelen saldırının ardından haber alınamayan ve PKK’nın ellerinde olduğunu açıkladığı askerlerden Mehmet Şenkul (Niğde) ve İrfan Beyaz’ın (Gaziantep) aileleri DTP Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal’a başvurdu. Aileler, 1996 yılında Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’ndeki Ortaklar Karakolu baskını sırasında kaçırılan 8 askerin serbest bırakılması için oluşturulan heyette İnsan Hakları Derneği Başkanı olarak yer alan Birdal’dan çocuklarının serbest bırakılması için girişimlerde bulunmalarını istediler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!