Kayak merkezlerinde son durum

Güncelleme Tarihi:

Kayak merkezlerinde son durum
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2011 12:12

Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes'te 250, Kartepe'de 110, Uludağ'da 100, Bayraktepe'de 150, Palandöken'de 71 santimetre olarak ölçüldü.

Kayak tutkunlarının tercih ettiği merkezlerden olan Erciyes'te kar kalınlığı yaklaşık 250 santimetre olarak tespit edildi. Merkezde telesiyej ve teleski tesisleri faaliyetlerine devam ediyor.

Kocaeli'de Samanlı Dağları'nın zirvesindeki Kartepe'de kar kalınlığı 110 santimetre olarak ölçüldü.

İzmit Körfezi ve Sapanca Gölü'nün aynı anda seyredilebildiği Samanlı Dağları'nın zirvesindeki Kartepe Kayak Merkezi'nde uzunlukları 400 ila 3 bin 500 metre arasında değişen 14 pistte yerli ve yabancı turistlere hizmet veriliyor.

Uludağ Oteller Bölgesi'nde de kar kalınlığı, bir miktar erimeyle 100 santimetreye geriledi.

Hava sıcaklığının sıfırın altında olmak üzere gündüz 2, gece 5 derece olacağı tahmin edilen Uludağ'da, hafta sonunda sıcaklıkların yükselmesi bekleniyor.

PALANDÖKEN VE BAYRAKTEPE

Doğu'daki kayak merkezlerinden Palandöken'de kar kalınlığı 71, Bayraktepe Kayak Merkezi'nde ise 150 santimetre olarak ölçüldü.
Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan yağışla birlikte kayak merkezlerinde de kar kalınlıkları istenilen seviyeye ulaştı.

Son kar yağışları en çok işletme sahiplerini mutlu etti. Kayak sezonunu 24 Nisan'a kadar uzatmayı planlayan işletmeler, tatilcileri Plandöken'deki tesislere çekebilmek için yeni kampanyalar düzenliyor.

Palandöken Kayak Merkezi'nde farklı ülkelerden gelen konuklar, tüm tesislerde kayak yapılabiliyor.

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde bulunan Bayraktepe Kayak Merkezi'nde ise son yağışla birlikte ikinci etap pistlerde kar kalınlığı 150 santimetre olarak ölçüldü.

Otel işletmecileri özellikle Karadeniz illerinden yoğun talep olduğunu belirterek, Nisan ayı sonuna kadar kayak sezonunu devam etmek istediklerini söyledi.

Öte yandan Şanlıurfa'nın Siverek ilçesindeki Karacadağ Kayak Merkezi'nde güneşli havanın etkisiyle karlar eridi. 1919 rakımlı merkezin bulunduğu bölgenin kayak yapmaya elverişli olmadığı belirtildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!