Kaya ÇilingiroÄŸlu bacağından vuruldu

Güncelleme Tarihi:

Kaya Çilingiroğlu bacağından vuruldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2003 12:23

Ünlü sanatçı Hülya Avşar'ın eşi işadamı Kaya Çilingiroğlu, uğradığı silahlı saldırı sonucu yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

Haberin Devamı

İstanbul Etiler'deki bürosuna giderken, kimliği henüz belirlenemeyen bir kişinin açtığı ateş sonucu bacağından vurulan Çilingiroğlu, Metropolitan Florance Nightingale Hastanesi'ne kaldırıldı. Çilingiroğlu'nun hemen ameliyata alındığı bildirildi. Çilingiroğlu'nun eşi ünlü sanatçı Hülya Avşar da saldırıyı öğrendikten sonra hemen hastaneye geldi.

AVUKATI: KAYA BEY SALDIRGANI TANIMIYOR

ÇilingiroÄŸlu'nun avukatı Osman HacıbekiroÄŸlu, ''ÇilingiroÄŸlu'nun saldırganı tanımadığını, ancak eÅŸkalini bildiÄŸini''bildirdi.Â

Çilingiroğlu'nun sağ ve sol dizleri ile ayağından yaralandığını anlatan Hacıbekiroğlu, ''Hayati bir tehlikesi yok, ama sağ dizinde bir hayli zedelenme var'' dedi.

Emniyet güçlerinin tüm detaylarıyla olayı araştırdıklarını vurgulayan Hacıbekiroğlu, ''Kaya Bey saldırganı tanımıyor, ama eşkalini biliyor. Kaya Bey'in vereceği detaylar, olayın aydınlanmasını sağlayacaktır'' diye konuştu.

"TEHDÄ°T ALMIYORDU"

HacıbekiroÄŸlu, ÇilingiroÄŸlu ile olay sonrası görüştüğünü, ancak ilaçların etkisiyle anlaÅŸamadıklarını kaydederek, Kaya ÇilingiroÄŸlu'nun saldırganla göz göze geldiÄŸini bildirdi. Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan avukat HacıbekiroÄŸlu,''Kaya ÇilingiroÄŸlu'nun tehdit aldığına dair savcılığa bir baÅŸvurusu olmadığını, her zaman tek başına rahatça hareket ettiÄŸini'' söyledi.Â
   Â
"HİÇ KİMSEYE BORCU YOK"
   Â
''Çilingiroğlu'nun hiç kimseye bir borcu bulunmadığını'' da belirten Hacıbekiroğlu, olayın meydana geldiği işyerinin önünde güvenlik kamerası olmadığını ifade etti.

''ÇilingiroÄŸlu'nun evinin de daha önce kurÅŸunlandığını'' söyleyen bir gazetecinin ''olayın aynı kiÅŸiler tarafından düzenlenmiÅŸ olması ihtimalinin bulunup bulunmadığı'' yolundaki sorusu üzerine HacıbekiroÄŸlu, ''bu olayın o olayla bir irtibatı olabileceÄŸini zannetmediÄŸini'' bildirdi.Â

Hacıbekiroğlu, ''Kaya Çilingiroğlu'nun silah ruhsatı başvurusu yaptığının'' belirtilmesi üzerine de, ''Kaya Bey'in çok eskiden beri taşıma ruhsatlı silahı var. Ruhsatı yenilemek için başvuru yaptı'' dedi.

''Çilingiroğlu'nun eşi Hülya Avşar'ın da rahatsızlandığı yolunda bir takım söylentiler çıktığını, ancak bunun gerçekle ilgisi olmadığını'' vurgulayan Hacıbekiroğlu, ''Hülya Hanım gayet iyi. Tabii ki üzüntülü. Eşinin ameliyattan çıkışını bekliyor'' diye konuştu.

BÄ°LGÄ°LÄ° VE KUTLUAY ZÄ°YARET ETTÄ°

Bu arada Kaya Çilingiroğlu'nun annesi Gülümser Çilingiroğlu ve kayınvalidesi Emral Avşar da hastaneye geldi. Ayrıca olayı öğrenen Beşiktaş Jimnastik Kulübü Başkanı Serdar Bilgili, Yönetim Kurulu Üyeleri Yıldırım Demirören ve Kıvanç Oktay, menajer Sinan Engin, millibasketbolcu İbrahim Kutluay ve manken Demet Şener de hastaneye gelerek, Çilingiroğlu'nun sağlık durumu hakkında bilgi aldılar.      
   Â
''ŞU ANDA SAKATLIK SÖZ KONUSU DEĞİL'"
 
Çilingiroğlu'nun sağ ayak bileğinin dış tarafından girip tabandan çıkan kurşunun da kırıklara neden olduğunu, ancak bunlara müdahale etmeye gerek duymadıklarını ve bu bölgedeki yaraları da temizlediklerini anlatan Prof. Dr. Akgün, ''Sağ dizinden giren kurşun,alttaki kemiğin içinde duruyor. Şu anda bir sakatlık söz konusu değil. Ama geçirdiği travmalara bağlı ufak tefek bazı problemleri olabilir'' dedi.

Prof. Dr. Akgün, Kaya Çilingiroğlu'nun kısa sürede ayağa kalkabileceğini, buna karşın 3 ay sonra yürüyebileceğini sözlerine ekledi.

Çilingiroğlu'nun eşi sanatçı Hülya Avşar da, eşinin kendisini arayarak yaralandığını söylediğini anlattı. Ameliyatın güzel geçtiğini belirten Avşar, eşiyle henüz görüşemediğini ifade etti.

Bu arada, Çilingiroğlu'nun annesi Gülümser Çilingiroğlu'nun da ameliyat sırasında ameliyathanede bulunduğu öğrenildi.
 
Alaattin Çakıcı'nın kardeÅŸi Gencay Çakıcı, Gülben Ergen, Emel MüftüoÄŸlu, BeÅŸiktaÅŸ Belediye BaÅŸkanı Yusuf NamoÄŸlu, Helin AvÅŸar ve Erol Aksoy da hastaneye gelerek ÇilingiroÄŸlu'nu ziyaret ettiler.Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!