Katliamın ortaya çıkardığı ihanet

Güncelleme Tarihi:

Katliamın ortaya çıkardığı ihanet
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 1997 00:00

Haberin Devamı

Mısır'daki katliam bir aşk ihanetini açığa çıkardı. Nişanlısına İtalya'ya gittiğini söyleyen bir İngilizin sevgilisiyle Mısır'da kaçamak yaptığı katliamla anlaşıldı.

Nişanlısına yalan söyleyerek ihanet eden İngiliz Lee Leagas'ın öyküsü şöyle gelişti: Londra yakınlarındaki Chelmsford'daki bir tersanede marangozluk yapan 29 yaşındaki Leagas, yıllardır birlikte yaşadığı ve evlenmeyi düşündüğü nişanlısı Mandy'yi ‘‘Sevgilim İtalya'ya iş gezisine gitmek zorundayım. Bir kaç yat satacağız’’ diyerek kandırdı. Bunun üzerine Mandy, nişanlısının bavulunu hazırladı, onu yolcu etti.

Televizyonda gördü

Ancak Leagas, nişanlısına söylediği gibi İtalya'ya değil, hostes sevgilisi Silvia ile Mısır'a gitti. Leagas, sevgilisi ile katliam kenti Luxor'a yerleşti. O günlerde aşırı dinciler Luxor'da katliamı gerçekleştirdiler. 58'i turist 68 kişi canverdi, pek çok kişi yaralandı. Olayı tüm dünya TV ve gazeteleri duyurdu. Bu arada, çapkın marangozun İngiltere'deki nişanlısı Mandy'yi arayan bir arkadaşı ‘‘Luxor'daki katliamı izledin mi? Galiba televizyonda nişanlını gördüm. O sağ kurtulmuş’’ dedi.

İkisinden de oldu

Bunun üzerine içine kurt düşen Mandy televizyonu açtı ve arkadaşının haklı olduğunu gördü. Televizyonda, katliamı atlatan bir görgü tanığı olarak konuşan Leagas ‘‘Ateş açıldığında Hatşepsut Tapınağı'nda bir mağaraya koşmaya başladık. Ama teröristlerden biri, elimden tutan sevgilim Silvia'yı vurup öldürdü. Bunun üzerine ben de koşarak kurtuldum’’ diyordu. Nişanlısının ihanetinden sonra yıkılan Mandy ‘‘Lee, şimdi hem sevgilisini hem de beni kaybetti. O adi bir yalancı’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!