Katliam sorusu: Yeni sevgilin mi

Güncelleme Tarihi:

Katliam sorusu: Yeni sevgilin mi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2017 20:31

Kendisinden ayrılan eski kız arkadaşı Helin Palandöken’i (17) okul çıkışı yolunu kesip pompalı tüfekle öldüren, yanındaki 2 kişiyi de yaralayan Mustafa Yetgin’e (21) ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. Haberin ayrıntıları şöyle:

Haberin Devamı

İLK MERMİ ARKADAŞINA
13 Ekim 2017 tarihinde İstanbul Pendik’de, İstanbul Ticaret Odası Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Helin Palandöken (17), okul çıkışı arkadaşları Cemil Yıldız (17) ve Deniz Morsümbül (18) ile Güzelyalı Tren İstasyonu’na geldikleri sırada, elinde pompalı tüfek bulunan eski erkek arkadaşı Mustafa Yetgin yollarını kesti. Yetgin, elindeki silahı kendisini engellemeye çalışan Morsümbül’e doğrultup ateş etti. Daha sonra Palandöken’e dönen Yetgin, “Bu senin yeni sevgilin mi?” diyerek, yanında bulunan Yıldız’a da ateş edip yaraladı. Yetgin, genç kızı da göğüs, bel ve dirseğinden vurarak öldürdü. Daha sonra lise binasına giren ve aldığı bıçakla bileklerini kesmeye çalışırken polis ekipleri tarafından yakalandı.

TÜFEĞİ İNTERNETTEN ALMIŞTIM
Hastanede tedavisi yaptırılan Yetgin, Anadolu Adliyesi’ndeki ifadesinde, “Olayın hâlâ şoku altındayım. Neyi nasıl anlatmam gerektiğini bilemediğim için şu ana kadar ifade veremedim. Helin Palandöken ve yanında bulunan kişilere av tüfeğiyle ateş ettiğimi kabul ediyorum. Av tüfeğini internetten satın almıştım. Ateş ettikten sonra da olay yerinden kaçtım. Sonrasında ne olduğunu ve ne yaptığımı hatırlamıyorum. Kafam çok karışık. Şu an söylediklerimden fazla bir şey anlatabilecek durumda değilim” dedi. Yetgin, ‘Tasarlayarak adam öldürmek’ suçundan tutuklandı.

SAVCI: ÖLDÜRME PLANI YAPTI
Olayla ilgili soruşturmayı tamamlayan Anadolu Cumhuriyet Savcılığı tarafından düzenlenen iddianamede, Palandöken’in olaydan 2 ay önce Yetgin’ile arkadaşlığına son verince şüphelinin öfkelenerek genç kızı öldürmek için plan yaptığı, av tüfeği satın aldığı anlatıldı. ‘Tasarlayarak kasten öldürmek’, ‘Kasten öldürmeye teşebbüs’, ‘Kasten yaralamak’, ‘Silahla nitelikli yağma’, ‘Tehdit’ ve ‘Genel güvenliğin kasten tehlikeye sokmak’ ile suçlanan Yetkin’in ağırlaştırılmış müebbet hapis ile 21.5 yıldan 39.5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istendi. savcılık, Yetgin’i otomobili ile olay yerine götüren Halis Can D. hakkında ise kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.

BAKMADAN GEÇME!