Katliam gibi kaza: 9 ölü, 14’ü ağır 30 yaralı

Güncelleme Tarihi:

Katliam gibi kaza: 9 ölü, 14’ü ağır 30 yaralı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2024 07:00

Mersin’de yağışlı havada aşırı hız yapan yolcu otobüsü virajı alamayarak şarampole devrildi.

Haberin Devamı

Dilmenler Mardin Seyahat’e ait 47 AN 747 plakalı yolcu otobüsü, dün 01.15 sıralarında Mersin-Antalya karayolunun Aydıncık ilçesi çıkışında yağış nedeniyle kayganlaşan yolda viraja hızlı girdi. Sürücüsü Hüseyin Tayşun’un (43) kontrolünü yitirdiği otobüs, bariyeri aşarak karşı şeride geçip şarampole devrildi. Çevredekilerin ihbarı üzerine kaza yerine sağlık itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Can pazarının yaşandığı kazada, sürücü Hüseyin Tayşun, yolcular Ahmet Bukaç (41), Huzan Sunnez (22), Muhammed Akbaba (20), Mehmet Emin Anaeli (28), Şeyhmus Öget (37) ile 2’si çocuk 1’i kadın 3 kişi yaşamını yitirirken, 30 kişi de yaralandı. Otobüste sıkışan yolcular, itfaiye erleri tarafından çıkarılarak sağlık ekiplerine teslim edildi. Kazada yaralananlar Mersin’deki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Yaralılardan 14’ünün sağlık durumlarının ağır olduğu bildirildi. Jandarma, kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Haberin Devamı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da otobüs kazasına ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Yaralılar olay yerine görevlendirilen 15 adet ambulans ve 45 personel ile hastanelere nakledilmiştir. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Tedavileri devam eden yaralıların sağlıklarına kavuşmaları için gereken her şey yapılmaktadır” ifadelerine yer verdi.

Katliam gibi kaza: 9 ölü, 14’ü ağır 30 yaralı

‘ARACI ÇOK KÖTÜ KULLANIYORDU’

Kazanın nasıl olduğunu anlatan yaralı yolculardan Fırat Burun, “Girdiğimiz tünelden hızlı çıktık. Virajı fark edemedi, araç kaydı” diye konuştu. Hemşirelik öğrencisi Esra Uçar şoförün otobüsü hızlı kullandığını iddia ederek, “Şırnak’a gidecektim. Araç çok hızlıydı. Hep şoförü şikâyet ettik, onun hatasıydı” dedi. Ayağı kırılan Şahin Selçuk ise “Şoför aracı çok kötü kullanıyordu. Hatta babamı ve ağabeyimi arayıp Antalya Serik’te otobüsten inmek istedim ama başka araç bulamayacağım için inmedim. Sonuçta yağışlı havada viraja çok hızlı giren şoför, otobüsün devrilmesine ve birçok kişinin ölümüne sebep oldu” ifadelerini kullandı. 

Haberin Devamı

OTOBÜSÜN ŞOFÖRÜ HIZ SINIRINI 3 KAT AŞMIŞ

- Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Aracın tünel içi giriş ve çıkışlarından sonra kademeli olarak 50, 40 ve 30 kilometre hıza inmesi gerekirken, 3 katı olan 98.7 kilometre hızla seyrettiği görüntülerle belirlenmiştir. Maalesef sürücünün trafik işaretlerine uymadığı tespit edilmiştir” denildi.

BAKMADAN GEÇME!