Katilleri yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Katilleri yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 1999 00:00

Haberin Devamı

Emniyet güçleri, büyük bir başarıya daha imza attı. 19 yıl önce öldürülen Kemal Türkler'in katil zanlısı Kuşadası'nda yakalandı. 1991'de öldürülen Orgeneral Hulusi Sayın'ın katili ise Belçika'da gözaltına alındı.

Organize suç örgütlerine karşı amansız bir mücadele yürüten polis, DİSK Genel Başkanı Kemal Türkler'in katil zanlısı Ünal Osman Ağaoğlu'nu Kuşadası'nda yakaladı. Interpol kanalıyla tüm dünyada aranan, Orgeneral Hulusi Sayın'ın katil zanlısı Dev-Sol'cu İbrahim Bingöl de Bürüksel'de polisin kimlik yoklaması sırasında gözaltına alındı.

MİLLİ PARK İŞLETMECİSİ

Polis, Haluk Kırcı'nın yakın arkadaşı Ünal Osman Ağaoğlu'nun, Kuşadası'nda kardeşi Tamer'in kimliğiyle yaşadığını belirledi. 1956 Ağrı Tutak doğumlu Ünal Osman Ağaoğlu'nun, ihalesi fırtınalar koparan Güzelçamlı Milli Parkı'nın ‘‘görünmez’’ işletmecisi olduğu ve ‘‘Muhammet Osman Ağaoğlu’’ ismini kullandığı da belirlendi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin ortaklaşa düzenledikleri operasyonda, önceki gece yarısı yakalanan Ünal Osman Ağaoğlu, kendisini kardeşi Tamer Ağaoğlu'nun kimliğiyle tanıttı.

SAÇLARINI BOYATMIŞ

Tanınmamak için saçlarını boyayan Ağaoğlu, kardeşinin kimliğine kendi fotoğrafını yapıştırmıştı. Ağaoğlu polise, ‘‘Ben Ünal'ın kardeşi Tamer'im. İşte nüfus cüzdanım. Siz yanlışlık yapıyorsunuz’’ diyerek kurtulmaya çalıştı. Ancak bu kimliğin sahte olduğu konusunda önceden istihbarat yapan polis, kendisini amcaoğlu Hasan Ağaoğlu ile birlikte gözaltına aldı.

Aynı anda İstanbul'da düzenlenen operasyonla, gerçek Tamer Ağaoğlu'nu ve amcasının diğer oğlu Temel Ağaoğlu da gözaltına alındı. Bu kişilerin de bazı suçlardan arandıkları, bu yüzden Asayiş Şubesi'ne sevkedilecekleri öğrenildi.

BENLERİ VE PARMAK İZİ YAKALATTI

Polisin elinde, gerçek Ünal Osman Ağaoğlu'nu belirleyecek net bulgular yoktu. 1980'li yıllarda evlenip kardeşinin kimliğiyle Avustralya'ya yerleşen Ünal Osman Ağaoğlu'nun, burada uyuşturucudan hüküm giyip sınır dışı edilince Türkiye'ye giriş yaparken Narkotik Şube tarafından alınmış parmak izleri vardı. Tamer Ağaoğlu'nun ise Erzurum'da ehliyet alırken parmak izleri kayda girmişti. İki parmak izi karşılaştırıldı farklı çıktı. Bunun üzerine, Ünal Osman Agaoğlu'nun, hukuk fakültesinde çektirdiği fotoğrafı bulundu. Burnundaki ve başındaki benler sayesinde ilk teşhis yapıldı.

Polis, Ünal Osman Ağaoğlu'nun gözlerinin de bozuk olduğu konusunda istihbarat almıştı. Ağaoğlu'nun lens kullandığı belirlendi.

Son teşhisi, Ünal Osman Ağaoğlu'nun gözaltına alınan amcasının oğulları Hakan ve Temel Ağaoğlu yaptı.

İKİNCİ ÇATLI OLACAKTI

Ünal Osman Ağaoğlu, Kemal Türkler cinayetinin yanı sıra, Bahçelievler'de Abdullah Çatlı ve Haluk Kırcı'yla birlikte TİP'li 7 gencin katledilmesi olayı ile Mamak katliamı davalarından ötürü de yıllardan beri aranıyordu. Ağaoğlu'nun, Susurluk'ta ölen Çatlı'nın yerini aldığı iddia ediliyordu.

Dün öğle saatlerinde İstanbul'a getirilen Ünal Osman Ağaoğlu, sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şube Müdürüğü'ne teslim edildi. Ağaoğlu dün, sağlık kontrolü için Haseki Hastanesi'ne götürüldü.

Haber, Güzelçamlı Beldesi'nde kısa sürede duyulurken, bomba etkisi yarattı. Ünal Osman Ağaoğlu'nun, 5 yıl kadar önce Güzelçamlı'ya geldiği, kendisini çevresine ‘‘Muhammet Osman Ağaoğlu’’ adıyla tanıttığı öğrenildi.

ŞATO GİBİ EV YAPTIMIŞ

Türkler'in firari katil zanlısının, beldede şato gibi muhteşem güzellikte ev yaptırıp, yeni taşındığı da belirtildi. Ünal Osman Ağaoğlu'nun, iki yıl önce Davutlar olarak da bilinen Güzelçamlı Milli Parkı'nın Ankara'da yapılan özelleştirme ihalesini kazanan bir kişinin gizli ortağı olduğu belirtildi. Parktaki bir görevli, ‘‘İşletmecimiz Muhammet Osmanağaoğlu. Ancak yılbaşında sözleşme süresi bittiği için parka pek uğramıyor’’ dedi.

Evinin önünde vuruldu

DİSK Genel Başkanı Kemal Türkler, 22 Temmuz 1980'de Merter'deki evinin önünde otomobiline binerken, silahlı saldırı sonucu ölmüş, koruma polisi Ali Bilsev yaralanmıştı.

Bu olaya karıştığı ileri sürülen İsmet Koçak, Abdülsamet Karakuş ve Aydın Eryılmaz, Ankara Sıkıyönetim Mahkemesi'nde yargılanarak ceza alırken, Ünal Osmanağaoğlu yakalanamadığı için dosyası ayrılmıştı.

Ünal Osmanağaoğlu'nun halen Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde gıyabi tutuklu olarak yargılanmasına devam ediliyor.

Tam bir suç makinesi

Ünal Osman Ağaoğlu' nun sabıka dosyası kabarık.

Susurluk skandalının baş kahramanlarından Abdullah Çatlı ve Haluk Kırcı'nın en yakın arkadaşı olan Ünal Osman Ağaoğlu, ilk kez yakalandı.

Ağaoğlu, Kemal Türkler cinayeti ve Bahçelievler'de 7 TİP'linin öldürülmesi eylemlerinin dışında, yine Ankara Mamak'ta 1978 yılında 3 kişinin öldürülmesi, 14 kişinin de yaralanması eyleminin faili olarak da aranıyordu. Ağaoğlu, Balgat katliamından ötürü de aranıyordu.

Ünal Osman Ağaoğlu'nun 1980 ihtilali sırasında kardeşi Tamer Osman Ağaoğlu'nun kimliğiyle yurtdışına kaçtığı, sonra yine kardeşinin kimliğiyle Türkiye'ye girdiği anlaşıldı.

Ağaoğlu'nun Avusturya'da 1989 yılında uyuşturucu suçundan tutuklandığı ve 3 yıl hapis yattıktan sonra serbest bırakıldığı ortaya çıktı.

Ağaoğlu'nun Avusturya'da yakalandığında da yine kardeşi Tamer Osman Ağaoğlu kimliğini kullandığı, bunun dışında kendi kimliğini açıklamadığı ortaya çıktı.

Çatlı'yı uğurlamış

Susurluk'taki trafik kazası öncesinde Abdullah Çatlı'nın Kuşadası'nda Onura Otel'de, Ünal Osman Ağaoğlu ile buluştuğunu ve daha sonra birlikte milli parka gittiklerini dile getiren yetkililer, ‘‘Çatlı ve beraberindekileri, ilçeden ayrılırken Osman Ağaoğlu'nun yolcu ettiği’’ yönünde bilgiler bulunduğunu belirttiler.

Kaçakçı Sarı Avni gibi

Ünal Osman Ağaoğlu ile geçen kasımda Edremit'in Altınoluk Beldesi'nde yakalanan uluslararası uyuşturucu kaçakçısı, ‘‘Sarı Avni'nin kaderi arasındaki ilginç benzerlikler dikkat çekti. Sarı Avni Ege'nin az bilinen ancak cennet mekanlarından Altınoluk'u, Osman Ağaoğlu da benzer özellikler taşıyan Güzelçamlı'yı seçti. Osman Ağaoğlu, Güzelçamlı'da 5 yılı aşkın süredir gizlenmeyi başardı, adını, yüzünü unutturmaya çalıştı. Altınoluk'ta restoran işleten Sarı Avni gibi Osman Ağaoğlu'nun da milli parkta tesis işletip yaşamını sürdürdüğü dikkat çekti.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!