Katilinin bulunması için 20 milletvekili gerekiyor

Güncelleme Tarihi:

Katilinin bulunması için 20 milletvekili gerekiyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2006 00:00

Beyazıt Meydanı’nda 1969 yılında kurşunlanarak öldürülen ODTÜ öğrencisi Mustafa Taylan Özgür’ün katilinin bulunması için mücadele veren ablası Hale Kıyıcı, cinayetin 37. yılında araştırma komisyonu kurulması için TBMM’ye dilekçe verdi. TBMM, Kıyıcı’ya "20 milletvekilinin imzasıyla gensoru verilmesini sağlayın" diye yanıt verdi. Kıyıcı, şimdi bu konuda imza verecek 20 milletvekilinin peşine düştü.

Hale Kıyıcı dilekçesinde, Emekli Yarbay Talat Turhan’ın 28 Kasım 1990 tarihinde İstanbul’da bir basın toplantısında Mustafa Taylan Özgür’ün katilini bildiğini, bununla ilgili dosya hazırladığını ve bu dosyayı da dönemin İçişleri Bakanı Hasan Fehmi Güneş’e verdiğini belirtti.

MECLİS YANITI Kıyıcı, 4 Ekim’de TBMM’den "20 milletvekilinin imzasıyla gensoru verilmesini sağlayın. Genel Kurul isterse böyle bir komisyon kurulabilir" yanıtını aldı. Kıyıcı, 4 Ekim’den beri aralarında Hasan Fehmi Güneş, Berhan Şimşek, Kemal Anadol, Ertuğrul Yalçınbayır ve Bülent Arınç’ın da bulunduğu CHP’li ve AKP’li milletvekillerini mail yağmuruna tuttu. Ancak Kıyıcı girişimine şu ana kadar hiçbir yanıt alamadı.

68’liydi

Taylan Özgür 68 hareketinin sevilen ismiydi. "Öldüğümde beni Taylan’ın yanına gömün" diyen Deniz Gezmiş’in yakın arkadaşıydı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!