Katili güvenlik görevlisi çıktı

Güncelleme Tarihi:

Katili güvenlik görevlisi çıktı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2009 11:13

Konya'da başına levye ile vurularak öldürülen iş hanı bekçisinin katil zanlısı, asfalt şantiyesinin güvenlik görevlisi çıktı. Katil zanlısı, kredi kartı borçlarını ödeyebilmek için iddaa bayisini soymak isterken karşısına çıkan bekçiyi öldürdüğünü itiraf etti.

Haberin Devamı

Edinilen bilgiye göre, merkez Meram ilçesi Mimar Muzaffer Caddesi Terziler İş Hanı'nda bekçilik yapan Yusuf Bici'nin (64) öldürülmesi ve iş hanında bekçi kulübesinin yanındaki iddaa bayisinin soyulması olayının ardından harekete geçen Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri geniş çaplı çalışma başlattı.

İlk olarak cinayetin işlendiği bölgedeki tüm güvenlik kamerası ve MOBESE görüntü kayıtlarını incelemeye başlayan polis, bu sırada iş yerine yakın 3 ayrı mahallede oturan 500'e yakın sabıkalı kişi üzerinde araştırma yaptı.

Güvenlik kamerası kayıtlarındaki olay saatine yakın zamanda, cinayetin işlendiği bölgeden geçtiği tespit edilen şüpheli araçlar üzerinde de inceleme yapan polis bu çalışmalardan sonuç alamadı.

Haberin Devamı

Polis bölgede yaptığı istihbarat çalışmasının ardından, cinayet öncesi iddaa bayisine sürekli gelen ancak olayın ardından bir daha hiç gelmediği belirlenen Mehmet Ali A'nın (37) katil zanlısı olabileceği üzerinde durdu.

Bir asfalt şantiyesinde güvenlik görevlisi olduğu tespit edilen Mehmet Ali A'nın banka hesaplarını kontrol eden polis, şüphelinin cinayet günü 5 bankaya toplam 9 bin 500 lira kredi kartı ve kredi borcu, piyasaya da 8 bin lira borcu olduğu bilgisine ulaştı.

Cinayetin olduğu gün de söz konusu kişinin banka hesabına 5 bin lira para yatırıldığını tespit eden ekipler, Mehmet Ali A'yı, merkez Meram ilçesi Kalfalar Mahallesindeki evine düzenlediği operasyonla gözaltına aldı.

CİNAYETİ KREDİ KARTI BORCU YÜZÜNDEN İŞLEMİŞ

Polisteki sorgusunda cinayeti, kredi kartı borçları ve piyasaya olan borçlarını kapatabilmek için işlediğini itiraf eden Mehmet Ali A'nın, ifadesinde “İş hanı bekçisini öldürme niyetim yoktu, sadece etkisiz hale getirmek istemiştim. Pişmanım” dediği öğrenildi.

Asfalt şantiyesinde 12 yıldır güvenlik görevlisi olarak çalışan ve 3 çocuğu olduğu öğrenilen şüphelinin, iddaa bayisine gidip camını kırdığında karşısına çıkan bekçiyi levye ile başına 3 defa vurarak etkisiz hale getirdiğini, daha sonra kasadaki 6 bin 250 lira parayı alarak kaçtığını itiraf ettiği öğrenildi.
Olayda kullanılan levye de, zanlının verdiği ifade doğrultusunda, iş hanının kömürlüğünde gizlediği yerde ele geçirildi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Konya'da, 17 Kasım'da Terziler İş Hanı'nda bekçilik yapan Yusuf Bici (64), darp edilerek öldürülmüş olarak bulunmuş, cesedinin bulunduğu kulübenin hemen yanındaki iddaa bayisinden de para çalındığı tespit edilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!