Katile haksız tahrik ısrarı

Güncelleme Tarihi:

Katile haksız tahrik ısrarı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2019 08:30

Hamile eşini aldatma şüphesiyle öldüren kocaya ‘haksız tahrik altında cinayet’ten verilen 18 yıl hapsi, Yargıtay 1. Ceza Dairesi’nce az bulunarak bozuldu. İkinci kez görülen yargılama sonucunda katil kocaya 20 yıl hapis cezası verildi.

Haberin Devamı

Adana’da yaşayan Mehmet Çiftçi ile hamile eşi Burcu Çiftçi, şiddetli geçimsizlik yaşıyordu. Çiftçi, eşi Burcu’yu 10 Eylül 2014 günü tarlada tabancayla öldürdü. Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davada ise eşinin kendisini kardeşi ve başka erkeklerle aldattığını, bunu itiraf ettiği için öldürdüğünü ileri sürdü. Dava 2015 yılında bitti. Mahkemenin gerekçeli kararında, Çiftçi’nin eşini önceden planlayarak öldürdüğüne dair bir kanıt olmadığı iddia edildi.

Çiftçi’nin “Seni aldattım dediği için öldürdüm” savunması, aksi kanıtlanamadığından doğru kabul edildi. Kararda, Çiftçi’nin cesedi gizleme ve evden kaçtığını söyleme imkanı varken eşini öldürmesi lehine kanıt sayıldı. Çiftçi’nin bir erkekle sık telefon görüşmelerinin olduğu, evi ve çocuğuyla ilgilenmediği öne sürüldükten sonra “Olay günü başka erkeklerle görüştüğünü beyan etmesinden ötürü tahrik hükümleri uygulanmıştır” denildi. Çiftçi’ye ‘kasten öldürme’den müebbet verilirken bu suçu haksız tahrik altında işlediği için ceza 22 yıla, mahkemeye saygılı tavrından ötürü de 18 yıl 4 aya indirildi.

Yargıtay 1. Ceza Dairesi, 11 Eylül 2018’de cezayı az buldu. Kararda, Çiftçi’nin boşanma davası açtığı, dava sürerken barıştıkları ve beraber yaşamaya başladıkları vurgulandı. “Maktülün daha önce yaptığı haksız eylemleri sanığın affettiğinin anlaşıldığı” vurgulandı. Olay anında Burcu Çiftçi’nin söylediği iddia edilen sözlerle ilgili tahrik indirimine karşı çıkılmazken, yüksek indirim yapıldığı için cezanın arttırılması istendi.

Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesi, 4 Mart’ta yeniden görülen duruşmada, bozma kararına uydu. Mahkeme, Çiftçi’ye ‘haksız tahrikle kasten öldürme’ suçundan 24 yıl hapis cezası verdi. İyi hal indirimi yaparak, cezayı 20 yıla indirdi.

 

BAKMADAN GEÇME!