Katil zanlısı mazot çalınca yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Katil zanlısı mazot çalınca yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2009 17:56

Antalya'nın Alanya ilçesinde bir taksiciyi boğazını keserek öldürdüğü iddia edilen kişi, mazot çalarken yakalandı.

Haberin Devamı

Edinilen bilgiye göre, Sugözü Mahallesi'nde, M.Z. (19), Nurhayat Karasu'ya ait 07 E 0627 plakalı kamyonetten mazot çalarken yakalandı.

Sabıkası bulunmayan zanlının parmak izinin, 28 Nisan 2008 gecesi öldürülen taksici Harun Yıldırım'ın aracından alınan parmak izleriyle eşleştiği bildirildi.

Bu tespit üzerine çalışma yapan polis ekipleri, olay gecesi güvenlik kameralarına yansıyan eşkal ile M.Z'nin eşkalini karşılaştırdı.

Zanlının, sorgusunda cinayeti itiraf ettiği belirtildi.

Alanya'daki Saray Taksi Durağı'nda çalışan Harun Yıldırım, 28 Nisan 2008 tarihinde, Hacımehmetli Mahallesi Bağderesi mevkisinde taksisinde ölü bulunmuş, Yıldırım'ın vücudunun çeşitli yerlerinden bıçaklanarak ve boğazı kesilerek öldürüldüğü belirlenmişti. Yıldırım'ın, cep telefonu, cüzdanı ve parasının alındığı tespit edilmişti. MOBESE kayıtlarını inceleyen polis, taksicinin saat 01.57'de beyaz gömlekli bir yolcuyu aracına aldığını belirlemişti.

ALANYA ŞOFÖRLER ODASINDAN TEŞEKKÜR

Cinayet zanlısının yakalanması üzerine yazılı açıklama yapan Alanya Şoförler Nakliyeciler Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Durmuş Ali Akkaya, güvenlik güçlerine teşekkür etti.

Akkaya, açıklamasında şunları kaydetti:
“Geçtiğimiz yıl taksici esnafımızdan Harun Yıldırım'ı gasbederek daha sonra ölümüne sebep olan ve tüm taksici esnafının korkulu rüyası haline gelen cinayet zanlısının yakalanması esnaf camiamızın üzüntüsünü bir nebze olsun hafifletmiştir. Geceleri sabaha kadar bekleyerek halkımıza ve turizme hizmet etmeye çalışan ve kazandığı üç kuruş parayla ailesinin geçimini sağlayan taksici esnafı, katilin yakalanmasıyla biraz olsun rahat nefes almıştır. Katilin yakalanması için olayla ilgili en ufak detayı bile göz ardı etmeden titizlikle çalışan, geldiği günden bu yana her daim başarılı çalışmalara imza atan başta emniyet müdürümüz Turgay Çalışkan ve emniyet teşkilatımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunarız.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!