Katil, Hizbullahçı çıktı

Güncelleme Tarihi:

Katil, Hizbullahçı çıktı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 1998 00:00

Haberin Devamı

İçel'in Tarsus İlçesi'nde, geçen yıl ekim ayında bir gün arayla öldürülen 2 öğretmenden Oktay Bulun'un katili Hizbullah örgütü üyesi çıktı. Öğretmen Mustafa Özkan'ın da bu örgüt tarafından öldürüldüğü sanılıyor. Tarsus'ta 10 Ekim'de öldürülen Turgut İçgören İlköğretim Okulu Türkçe Öğretmeni, 2 çocuk babası 45 yaşındaki Oktay Bulun'un katili, yasadışı köktendinci Hizbullah örgütü üyesi ‘Yakup’ kod adlı 23 yaşındaki Mustafa Eroğlu yakalandı. Eroğlu ile birlikte ayrıca, örgüte işyerlerinden para toplayan 30 yaşındaki Abdülvahit Kaya, 28 yaşındaki Erol Konuray ve 29 yaşındaki Mehmet Şimşek de yiyecek, giyecek ve çok sayıda örgütsel dokümanla birlikte yakalanarak gözaltına alındı. Polis, Hizbullah'ın Bölge Sorumlusu Mustafa Gürlüler, örgüt üyesi Harun Tetik ile açık kimlikleri henüz belirlenemeyen 5 kişiyi daha arıyor. Sanıklardan Mustafa Eroğlu, sorgusunda öğretmen Oktay Bulun'u halen firarda olan örgüt üyesi arkadaşı Harun Tetik ile birlikte kendisinin öldürdüğünü itiraf etti. Eroğlu'nun ayrıca, İçel'de Abdülhaluk Önen adlı kişinin öldürülmesi sırasında istihbarat çalışması yaptığı, işyerlerinden ‘zekat’ adı altında örgüte gelir için para topladığı belirlendi. İçel Emniyet Müdürü Tuncay Yılmaz, ‘‘Öldürülen öğretmenler Mustafa Özkan ve Oktay Bulun'un, çok sayıda kişiyle aşk ilişkilerinin olduğunu belirledik. Bu 2 öğretmen, Hizbullah'a karşı oldukları için öldürülmemiş. Hizbullah, ahlaki problemlerden kaynaklanan bir tetikçilik görevi yapıyor’’ dedi.

11 Ekim 1997 tarihli Hürriyet'te olay ‘Tehlikeli Kıvılcım’ diye yansıtılmış, her 2 öğretmenin öldürülmesinde Hizbullah örgütü şüphesinin ağır bastığı vurgulanmıştı.

Eroğlu, öğretmen Bulun'u nasıl öldürdüğünü tatbikatta anlattı. Çok tedirgin olduğu gözlenen Siverek doğumlu Eroğlu, ‘‘Oktay öğretmeni günlerce takip ettik, uygun zamanda da öldürdük’’ dedi.

MAHKEMEYE ÇIKMADILAR

Polis, geçen yıl kasım ayında öğretmen Mustafa Özkan'ı öldürdükleri iddiasıyla Ali Fidanoğlu, amcasının oğlu Ali Haydar Fidanoğlu ve Zehra Vural'ı yakalamıştı. Tarsus'ta tutuklu bulunan bu sanıkların, öğretmen Özkan'ı, Zehra Vural ile ilişkisi olduğu gerekçesiyle öldürdükleri öne sürülmüştü. Ancak sanıklar iddiaları reddetmişti. Cinayet sanığı 3 kişi o tarihten bu yana mahkemeye çıkarılmadı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!