Katar’la stratejik zirve

Güncelleme Tarihi:

Katar’la stratejik zirve
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2023 07:00

Cumhurbaşkanı Erdoğan Katar Emiri Al Sani’yle görüşmesinin ardından yüksek komite toplantısına katıldı. İki ülke arasında 12 anlaşma imzalandı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani’nin davetiyle Katar’ın başkenti Doha’ya giderek Türkiye-Katar Yüksek Stratejik Komite 9. Toplantısı’na katıldı.

Katar’la stratejik zirve

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, Hamad Uluslararası Havalimanı’nda Katar Başbakan Yardımcısı ve Savunma Bakanı Halid bin Muhammed Al Atiyye, Türkiye’nin Doha Büyükelçisi Mehmet Mustafa Göksu ve diğer ilgililer karşıladı. Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Milletvekilleri Hulusi Akar, Ayşe Keşir, Derya Ayaydın, MHP Milletvekilleri Abdurrahman Başkan ile Naci Şanlıtürk, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, MİT Başkanı İbrahim Kalın, Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, Devlet Arşivleri Başkanı Uğur Ünal ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç da Katar ziyaretine katıldı.

Haberin Devamı

Katar’la stratejik zirve

DAHA GENİŞ İŞBİRLİĞİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Katar Emiri Al Sani, baş başa gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından 9. Türkiye-Katar Yüksek Stratejik Komite Toplantısı’na geçti. Ortak anlaşmaların imzalanmasının ardından Erdoğan, Al Sani tarafından onuruna verilen resmi yemeğe katıldı. Türkiye-Katar ilişkilerinin tüm yönleriyle gözden geçirildiği Yüksek Stratejik Komite 9. Toplantısı’nda, iki ülke arasındaki işbirliğinin daha da derinleştirilmesi imkânları ele alındı. Toplantıda ayrıca Gazze’ye İsrail saldırıları başta olmak üzere, bölgesel ve küresel meseleler konuşuldu.

BAKMADAN GEÇME!