Kastelli’den mezarlıkta 11 kurşun

Güncelleme Tarihi:

Kastelli’den mezarlıkta 11 kurşun
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2007 00:00

Üvey oğlunun mezarı başında tabancasıyla 11 kez ateş eden Abidin Cevher Özden’in intihar girişiminde bulunduğu iddia edildi. Özden ise "Alacaklılardan bunaldım, havaya ateş ettim" dedi.

BANKER Kastelli olarak tanınan Abidin Cevher Özden’in, önceki gün saat 17.00 sıralarında, 1982 yılında aşırı dozda uyuşturucudan hayatını kaybeden üvey oğlu Hakan Bahadır’ın Karacaahmet Mezarlığı’ndaki kabri başında intihar girişiminde bulunduğu iddia edildi. Silah sesine koşan özel güvenlik görevlileri, 1. Ada’daki aile kabristanında, elinde, 1996 yılında taşıma ruhsatı iptal edilen Smith Wesson tabanca bulunan Abidin Cevher Özden’i yakaladılar. Kabristanda 11 boş kovan bulundu. Üsküdar’da polis merkezine götürülen Özden, piyasaya borcu olduğunu, alacaklıların kapısına dayandığını, bir an daralıp ateş ettiğini söyledi.

Oğlumu hatırladım

Geceyi, 2 kişinin yaralandığı bir kazaya karıştığı için karakolda gözaltına alınan Şanar Yurdatapan ile geçiren Özden, dün ruhsatı geçmiş tabanca bulundurduğu ve meskûn mahalde havaya ateş ettiği iddiasıyla Üsküdar Adliyesi’ne çıkarıldı. Abidin Cevher Özden adliye girişinde gazetecilere, "Bunalmış ve daralmıştım, oğlum aklıma geldi. Kesinlikle intihar etmek istemedim. Oğlumun mezarı başında havaya silah sıktım. Ruhsatın bittiğini bile bilmiyordum. Oğlum kız arkadaşı yüzünden eroine alışmıştı. Hayatını kaybettiğinde yanında değildim. Şu meşhur ’banker’ davaları yüzünden haksız yere içeride tutuluyordum. İntihar etmek istemedim. Sadece çok doluydum, havaya ateş ettim. İntihar etmek isteyen adam, 11 kurşundan bir tanesini tutturamaz mı?" dedi.

Çok bunaldım

Yaşadığı sıkıntının, yeniden iş yapmaya başladığı inşaat sektörü ile ilgili olduğunu söyleyen Özden, "Artık ticaret çok kirli ve ortalık dolandırıcı dolu. Son zamanlarda işlerim bozuldu. Piyasaya bir miktar borcum var. Alacaklılar kapıya geliyor. O nedenle bunalımlıydım" diye konuştu.Özden, savcılık sorgusundan sonra serbest bırakıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!